torstai 27. helmikuuta 2020

Hääviikonlopun majoitukset

Olen alusta asti toivonut, että voisin viettää häitä edeltävän yön yhdessä kaasojen kanssa ja aloittaa sitten hääaamuna kaunistautumisen samassa paikassa. AirBnb-asunto olisi sopinut tähän tarkoitukseen hyvin, sillä hääaamuna on tuskin juurikaan aikaa esim. nauttia hotellin aamiaista. Jotenkin minua kuitenkin houkutti hotelliyöpyminen, ja päädyinkin tutkimaan pääkaupunkiseudun tarjontaa jo joitain kuukausia sitten. Halusin, että kaikki kolme kaasoa ja minä voisimme yöpyä samassa huoneessa, joten se karsi osan hotelleista pois jo kättelyssä. Tärkeää oli myös se, ettei majoituspaikka olisi kovin kaukana Kauppatorilta, josta lautta hääpaikkaan lähtee.

Sopivimmat hotellit näillä kriteereillä oli Kaisaniemessä sijaitseva Hotel Arthur sekä Scandic Grand Marina Katajanokalla, joissa kummassakin oli tarjolla neljän hengen huoneita kohtuulliseen hintaan. Luin melko paljon asiakasarvioita molemmista ja yritin tiirailla nettisivujen kuvia mahdollisimman tarkkaan. Hotel Arthur vaikutti kuvien perusteella hieman parhaat päivänsä nähneeltä ja ainakin pari asiakasta oli kokenut huoneiden kunnon vähän heikoksi. Scandic Grand Marina oli hiukkasen kalliimpi, mutta huoneet näyttivät mukavammilta ja sijaintikin oli kerrassaan täydellinen. Päädyin varaamaan meille sieltä Superior Plus -huoneen, jossa pitäisi olla sopivasti tilaa sekä neljän yöpymiseen että laittautumiseen, kun seuraamme liittyy aamulla kaksi kampaajaa ja meikkaajaa. Se maksoi yhdeltä yöltä ja neljältä henkilöltä yhteensä 195 e, mikä on mielestäni yllättävänkin edullinen hinta ottaen huomioon, miten hyvin huone sopii tarpeisiimme. Toivottavasti siellä on aamulla tarpeeksi luonnonvaloa!


Kuvat: Scandic Hotels


Bestmanien ja sulhasen yöpymispaikka varattiin tämän vuoden ihka ensimmäisinä päivinä. Ainakin yksi kolmesta bestmanista tulee puolisonsa kanssa, ja yhden avecin tilanne on vielä epäselvä, joten Charlie katsoi parhaaksi varata AirBnb-asunnon, jolloin ei haittaa, jos yksi yöpyjä ei pääsekään. Charlie ei tietenkään myöskään yövy siellä kuin yhden yön, kun taas bestmanit useamman, joten ratkaisu oli sekä joustavampi että edullisempi kuin hotellihuoneiden varaus kuudelle ihmiselle. Tuo asunto sijaitsee Helsingin päärautatieaseman lähellä, mikä on sekä kätevää lentokentältä tulijoille että kohtuullisen helppoa hääaamun kannalta.


Ulkomailta tuleville häävieraille suosittelimme Hotel Katajanokkaa, jossa Charlien vanhemmat ovat yöpyneet useammalla Suomi-visiitillään ja viihtyneet hyvin. Hotelli tarjoaa hääseurueille alennuskoodin, ja Charlien perhe ja moni muu vieras onkin jo varannut huoneensa sen turvin. Vanhaan vankilaan rakennettu hotelli on varmasti hauska majoituskohde ulkomaan vieraille!

Kuva: booking.com

Vaikka olen aina silloin tällöin ohimennen miettinyt hääyön majoitusta meille, itse hääparille, olin ehkä mielessäni lykännyt päätöksen tekoa siitä syystä, että tiedän, ettemme tule viettämään huoneessa paljonkaan aikaa. Saavumme vasta yöllä juhlien jälkeen, ja sunnuntaiaamupäivällä meidän täytyy hakea juhlapaikan varastosta omat tavaramme pois. Vaikka olisi ihanaa yöpyä jossain luksuslukaalissa, ei tuntunut järkevältä varata sellaista vain käytännössä muutaman tunnin takia. Mekin päädyimme siis lopulta varaamaan hääyöksi huoneen Hotel Katajanokasta, jossa voimme nähdä ainakin osan häävieraista aamiaisella ja josta voimme lähteä yhdessä halukkaiden apureiden kanssa tavaroidenhakuun.

Minusta voisi olla kiva jatkaa hääviikonloppua vielä yhdellä, vähemmän käytännönläheisellä hotelliyöllä vaikka jossain muualla keskustassa, kun juhlapaikka-asiat on saatu sunnuntaina päätökseen ja ulkomaan vieraat hyvästelty. Voi kuitenkin olla, että säästämme tuon rahan häämatkan yöpymisiin. Olemme muutaman viime viikon aikana vihdoin päättäneet häämatkakohteen, joten siitäkin täytyy kirjoitella pian!

Millaiseen hääyön majoitusratkaisuun te olette päätyneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti