maanantai 1. kesäkuuta 2020

Hääviikon maanantai

Nyt seuraa päivän toinen blogipostaus, käy siis katsomassa häiden tilanne aiemmasta tekstistä!

Haluan parhaani mukaan kertoa ainakin alkuviikon hääpuuhia, jotta tästä jää itsellekin muisto. Näitä on ollut kivaa ja hyödyllistä lukea muista blogeista, joten toivottavasti ehdin taltioida ainakin muutaman päivän tapahtumat. Meillä on onneksi koko viikko lomaa (ja se jatkuu vielä pari viikkoa häiden jälkeen).

Maanantain tärkein tehtävä oli se, että kävimme isäni kyydillä hakemassa Alkosta hääviinit ja -kuoharit. Olemme jo aiemmin ostaneet oluet, siiderit ja alkoholittomat juomat, joten nyt juomapuoli on hoidossa. (Lukuunottamatta muutamaa kokispulloa, jotka haemme jonain päivänä lähikaupasta.)

Viinikeikan lisäksi olin varannut itselleni täksi päiväksi lähinnä soittelu- ja sähköpostitehtäviä. Tärkeimpänä niistä oli soitto hääaaton hotelliin: halusin vielä varmistaa, onko varausta mahdollista peruuttaa. Tästä mainitsinkin jo edellisessä tekstissä. Vaikka peruutus ei onnistunut, virkailija oli onneksi kuitenkin hurjan mukava. Tilasin myös valmiiksi taksin hääaamulle. Julkisillakin pääsisi lähes "ovelta ovelle", mutta maksan mieluummin taksista mukavuuden ja yksityisyyden (koronamielessä) vuoksi.

Sähköpostilla olin puolestaan yhteydessä Suomenlinnaan, koska haluamme käydä vielä katsomassa uutta juhlatilaamme ja kokeilemassa sen av-laitteita. Sovimme itsenäisen tilaan tutustumisen huomiseksi eli tiistaille (eli noudamme avaimen neuvonnasta ja menemme tilaan ilman esittelijää).

Ilmoitin myös pitopalvelulle sähköpostitse juhlien muuttuneesta aikataulusta (Suomenlinnan poikkeussääntöjen mukaan juhlien on päätyttävä klo 23) ja siitä, ettei juhlatilassa ole ovikoodia vaan fyysinen avain. Niinpä jonkun juhlaväestä täytyy olla paikalla, kun pitopalvelu tulee illalla hakemaan viimeiset tavaransa oltuaan muutaman tunnin poissa. Tämän ei kuitenkaan luulisi olevan ongelma, koska omien tavaroidemme pakkaamisessa menee varmasti sen verran aikaa, että pitopalvelu ehtii palata paikalle.


Olohuoneen lattia näyttää tällä hetkellä tältä.

Soitin myös Suomenlinnan lauttojen autopaikkavarauksia käsittelevään palveluun ja kysyin, mahtuuko yhdelle tietylle illan paluulautalle vielä yksi varaus. Emme olleet aluksi aikoneet varata paluupaikkaa vaan jonottaa lauttaan, mutta muutimme mielemme. Lautoille kuitenkin otetaan vain yksi varaus ja toinen paikka jätetään vapaaksi jonottajille. Haluamassamme lautassa oli jo yksi varaus (pitopalvelun), mutta todennäköisesti toinen paikka liikenee silti meille, koska meillä on päivän ainoa juhlatilavaraus eivätkä Suomenlinnan asukkaat luultavasti liiku tuohon aikaan autolla mantereelle.

Sitten ilmoitin vielä vihkimistilaisuudessa soittaville muusikoille eli Trio Lyhdylle lautta-aikatauluista ja annoin heille linkin tilaisuuden "käsikirjoitukseen", josta he voivat seurata omaa soittovuoroaan. Kerroin muutenkin vähän tarkemmin päivän suunnitelmasta niiltä osin, kun se heitä koskee. Ilmoitin myös kampaajalle, meikkaajalle ja valokuvaajalle hääaamun hotellin ja osoitteen.

Viinikeikka tehtiin iltapäivällä, ja sen jälkeen piipahdimme vielä isäni luona, jotta Charlie voisi opettaa isälleni ja veljelleni, miten rusetti sidotaan :D Olimme ostaneet bestmaneille samanlaiset rusetit kuin Charliella, mutta nyt kun he eivät pääse, päätimme antaa ne isälleni ja veljilleni. Kukaan heistä ei kuitenkaan osannut solmia rusettia, joten tarvittiin Charlien apua! Ihan hyvin harjoittelu ainakin lähti käyntiin.

Lisäksi Charlie on editoinut useamman tunnin englantilaisten sukulaisten lähettämiä videopätkiä yhdeksi videokseen. Olemme siis pyytäneet heiltä videotervehdyksiä, koska he eivät kerran pääse paikan päälle. Nyt videot alkavat olla koossa, yksi tai pari taitaa vielä puuttua.

Tosi hyvä ja tehokas päivä on ollut, ja oli kyllä maailman paras idea aloittaa loma jo heti hääviikon alusta! Mitään suurta tehtävää ei ole tälle viikolle jäänyt (paitsi ehkä tuo viinien nouto), mutta silti uskon, että tulemme käyttämään ison osan päivistä järjestelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti