maanantai 3. syyskuuta 2018

Alkusyksyn häähumuilua ja seuraavia askelia

Näin se syksykin tulla jolkottaa, vaikka kesä on vielä vahvasti läsnä ainakin täällä päin Suomea. Syksy ei ole suosikkivuodenaikani, vaikka siihenkin liittyy monia mukavia asioita, kuten toki kaikkiin vuodenaikoihin. Syksyisin tuntuu usein kuitenkin olevan kaikenlaista kivaa ja uutta ohjelmaa, kuten tänäkin vuonna - myös häihin liittyen!

Kuten varmasti moni muukin hääblogin kirjoittaja ja lukija, olen osallistumassa tänä lauantaina Vanajanlinnassa järjestettävään With Love -häätapahtumaan. Sen lisäksi että häämessuilu on mukavaa puuhaa, odotan tapahtumaa erityisesti siksi, että en ole koskaan käynyt Vanajanlinnassa. Ilmoitin itseni tapahtuman "kutsuvierasosuuteen", jonka jälkeen alkaa varsinainen tilaisuus. On kiva päästä taas näkemään muita morsiamia ja hääblogikollegoita! Tapahtumaan näyttäisi osallistuvan myös monia kiinnostavia palveluntarjoajia.

Kuva With Loven sivuilta

Syyskuussa pääsen häähörhöilemään uudestaankin, kun menemme kaasoporukalla mukaan jatkamaan morsiamen hääpukusovittelua. Tarkoitus on käydä useammassa liikkeessä, joten paljon hyviä ja erilaisia vaihtoehtoja löytyy varmasti. Aion pitää liikkeitä myös sillä silmällä, että voisinko kuvitella käyväni niissä itsekin sitten kun oman hääpuvun etsiminen on ajankohtaista. Ehkä joskus ensi kesänä voisin itse aloittaa haeskelun vähän tarkoitusperäisemmin.

Lokakuun alussa taas pidetään jo useana vuonna järjestetyt Love Me Do -häämessut Helsingin kaapelitehtaalla. Olen käynyt näillä messuilla kerran aikaisemmin, mutta silloin emme olleet vielä kihloissa. Kiva nähdä, mitä Love Me Dosta saa tällä kertaa irti! Joka tapauksessa täälläkin tulee varmasti nähtyä muita bloggaajia.

Kuva Love Me Don sivuilta

Meidän hääjärjestelyidemme järkevin seuraava askel puolestaan lienee pitopalveluiden kartoittaminen. Tätä vaihetta en ainakaan itse odota yhtään innolla, minkä takia se varmaan onkin kunnolla aloittamatta, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus jo heti juhlapaikan varmistuttua. Koen pitopalveluasian vaikeaksi, koska en tiedä alasta juuri mitään enkä tiedä asioita, jotka ovat monelle varmasti ihan selviä. Olen esimerkiksi kuvitellut, että pitopalveluiden hintaan/palveluun kuuluu automaattisesti myös henkilökunta, joka laittaa ruoat pöytään ja kerää tuomansa varusteet illan lopuksi pois. Eräässä Facebookin hääryhmässä joku kuitenkin puhui tästä henkilökunnasta ylimääräisinä "tarjoilijoina" (vaikka heilläkin oli tulossa buffetruokailu), ja aloin ylipäätään epäillä catering-tietojani :D Toki pitää muistaa, että kysymällä kaikki selviää, eikä ammattimaisen palveluntarjoajan mielestä tyhmiä kysymyksiä olekaan.

Ehdottomasti helpointa ja logistisesti järkevintä olisi valita Suomenlinnassa toimiva pitopalvelu, joista varteenotettavia häitä ajatellen on kolme: Bastion Catering, Soda Catering sekä Suomenlinnan Panimo. En kuitenkaan ole kuullut superarvioita oikeastaan mistään niistä (en ole tosin hirveästi vielä tutustunutkaan), vaikka en mitään varsinaisesti negatiivistakaan. Lonkalta arvelisin myös, että heidän hinnoissaan on "Suomenlinna-ekstraa". Aiomme varmasti joka tapauksessa tehdä heille tarjouspyynnöt ja katsoa sitten tarkemmin. Varmaankin ihan kelpo vaihtoehto on myös valita mantereella sijaitseva pitopalvelu, jolla kuitenkin olisi kokemusta Suomenlinnasta. Mielestäni tuo on aika tärkeä kriteeri, jos päädymme muuhun kuin suomenlinnalaiseen toimijaan.

Olisi kiva kuulla teiltä vinkkejä pitopalveluun liittyvistä asioista ja mitä olisi tärkeää tietää ennen kuin alkaa ottaa yhteyttä yrityksiin (vierasmäärän, paikan, menutoiveiden ja toivotun ruokailumuodon lisäksi). Ja jos jollakulla on kokemusta Suomenlinnan pitopalveluista, niin kertokaa ihmeessä! Entä mihin syksyn häätapahtumiin te olette osallistumassa? :)



P.S. Olen unohtanut mainita Hääjuhliisi.fi -sivustosta, johon on koottu useita hääpalveluiden tarjoajia niistä tietoa kaipaaville. Pyysin heitä lisäämään minunkin blogini heidän blogisivustolleen, ja vastineeksi he toivoivat, että mainitsisin sivustosta blogissa. Käykää toki katsomassa, jos kiinnostaa :)

8 kommenttia:

  1. Kiva nähdä taas Love Me Do:ssa ja With Love:ssa! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, With Love olisi kiinnostanut mutta me juhlitaan samana päivänä kihlajaisia. Kivaa kuitenkin nähdä muita hääbloggaajia sitten Love Me Do:ssa, toivottavasti mekin tavataan siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän! Harmi ettet pääse With Loveen, mutta sulla onkin tiedossa jotain parempaa ;)

      Poista
  3. Mä en tiedä kerkeänkö nyt syksyllä mihinkään häätapahtumaan, itken verikyyneleitä, jos en pääse edes Love Me Do:hon ☹️

    VastaaPoista
  4. Pitopalveluiden tarjoukset vaihtelevat tosi paljon, joten niissä kannattaa olla tarkkana. He siis listaavat hintojaan aivan eri systeemeillä. Osalla henkilöhintaan kuuluu kaikki ruoasta servetteihin ja tarjoilijoihin. Osalla taas henkilöhinta kattaa vain ja ainoastaan ruoat ja kaikki muu ilmoitetaan erikseen. Sitten on kaikkea tältä väliltä eli "Excel käyttöön heti aluksi" on minun neuvoni. :)

    Tänä kesänä juhliessamme ystävien häitä Pirunkirkossa Suomenlinnassa pitopalveluna toimi Hupli. Kaikki tuntui ainakin vieraan näkökulmasta toimivan hienosti ja ruoka oli hyvää! Olen kuullut Huplista paljon hyvää myös muualta. Kysyin heiltä itsekin aikanaan tarjousta ennen kuin päädyimme ravintolajuhlatilaamme ja tarjous oli tosi selkeä sisältäen muistaakseni kaiken suoraan, menut helposti muokattavissa ja hinnatkin erittäin kilpailuhenkisiä. Siinä siis ainakin yksi hyvä vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjan paljon kommentista, Iira! Tässä on tosi hyödyllistä tietoa, ja kiitos myös Hupli-vinkistä :) Tutustumme ehdottomasti heihin!

      Poista