keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Sormusasioilla

Minun on pitänyt jo pitkään käydä pienennyttämässä kihlasormusta, sillä se on "aina", eli nämä tänään tasan kymmenen kihlakuukautta, tuntunut aavistuksen liian löysältä. Varmaan valitsin kihlasormuksenhakureissulla sormuksen koon liian varovaisesti. Ihan päättömästi se ei pyöri sormessa, mutta tuntuu suurimman osan ajasta kuitenkin olevan vähän vinossa, ja saan usein olla korjaamassa sen asentoa. En yleensä pelkää että se putoaisi, mutta uidessa olen huomannut vetäväni käsiä automaattisesti vähän nyrkkiin.

Sormus menee välillä vinoon joko tällä tavalla tai niin,
että keskikivi liukuu selvästi jommallekummalle puolelle.

Pari viikkoa sitten otin vihdoin härkää sarvista. Olimme Charlien kanssa käymässä kaupungilla muutenkin, ja ajattelin että voisin käydä näyttämässä hänelle Love Me Do -messuilla sovittamaani vihkisormusehdokasta ja samalla hoitaa tämän pienennysasian. Suuntasimme siis Stockmannin yläkerran E. Lindroos -liikkeeseen, josta kihlasormuksemmekin on hankittu.

Selitin tilanteen myyjälle ja pohdin ääneen, miten paljon sormusta on edes järkeä lähteä pienentämään, kun tietyissä lämpötiloissa sen koko kuitenkin tuntuu ihan hyvältä ja joskus kuumalla jopa vähän tiukalta/ahdistavalta. Myyjä antoi minulle kokeiltavaksi kihlasormustani puolta kokoa pienemmän sormuksen. Se tuntui heti oikean jämptiltä, eikä lainkaan tiukalta. Sitten kokeilin toista samankokoista sormusta sen kaveriksi simuloimaan vihkisormusta, ja kas - enää sormus ei sujahtanutkaan sormeen, vaan sitä piti kunnolla ujuttaa ja pyöritellä, minkä tuloksena oli hemaisevan punainen sormi. Ilmeisesti tiukempi sormus "pullisti" sormen ihoa juuri sen verran, että toinen samankokoinen sormus ei enää mahtunut kauniisti. Olin vähän hölmistynyt: pitäisikö kihla- ja vihkisormusten olla siis erikokoiset?

Myyjä suositteli kohdalleni sellaista ratkaisua, että tilaisin vihkisormuksen pienemmässä koossa (eli siinä jota olin juuri sovittanut), jolloin se pitäisi kihlasormusta paikallaan, ja jos viikon tai parin yhteiskäytön jälkeen kihlasormus vieläkin tuntuisi liian suurelta, se kannattaisi pienennyttää vasta sitten. Varsinkin kun kihlasormus saattaisi olla oikean kokoinen vain neljänneskokoakin pienempänä, myyjä ei suositellut niin vähäistä pienennystä ennen molempiin sormuksiin totuttelua.

Mutta nyt niitä kuvia suosikistani, joita jo viimeksi lupailin! Tämä Sandbergin Suvituuli-malliston uutukainen oli oikeastaan ensimmäinen tähän asti kokeilemistani vihkisormuksista, joka aiheutti pieniä hykerryksen tunteita. Se on hyvin samantyyppinen kuin kihlasormukseni, mutta mielestäni juuri sopivan erilainen, jotta ne sopivat selkeästi yhteen mutta eivät näytä samalta sormukselta. Kihlaan erona sormuksessa ei ole keskikiveä, ja mantelinmuotoiset kohdat ovat sileää valkokultaa kihlasormuksen timanttien sijaan. Olen ollut "huolissani" kihlan ja kokotimanttisen rivitimanttisormuksen yhdistelmän liian bling-blingistä vaikutelmasta, mutta en haluaisi vihkisormuksen olevan täysin säihkeetön, koska se taas näyttäisi mielestäni liian erilaiselta kihlan kanssa. Tämä on täydellinen välimuoto!


Kihlan kanssa se näyttää tältä:




Kokeilin myös paria muuta sormusta, mutta niistä en niin vakuuttunut.



Vaikka olin alun perin ajatellut, että minulle sopiva ratkaisu voisi olla vain parin vierekkäisen timantin sormus, niin jotenkin en kuitenkaan tykkää tuosta sormuksen runkojen välisestä kontrastista. Vaikka sormukset ovat samasta mallistosta, niin ainakaan tässä kuvassa ne eivät mielestäni sovi yhteen lainkaan. Yksinään tuo toinen sormus on mielestäni tosi kaunis, mutta kaipaisi ehkä toisenlaista paria.



Tämä taas on yllättävän kiva yhdistelmä ja näistä kolmesta toiseksi paras, mutta ei aivan kuitenkaan vedä vertoja tuolle ekalle. Tykkään pelkistä mantelinmuotoisista istutuksista enemmän kuin pelkistä pyöreistä. Tämä saattaisi kuitenkin olla liian häikäisevä yhdistelmä kaikkine kivineen, ja muodot eivät mielestäni näytä yhdessä yhtä kivoilta kuin ekassa.

Love Me Do -messuilla sain myös suosikkisormuksestani oikein hyvän tarjouksen, joka on voimassa vuoden loppuun asti tiettyinä Sandbergin esittelypäivinä eri kauppakeskuksissa. Viimeistään joulukuun puoliväliin mennessä, kun esittelyjä pidetään meitä lähimmissä keskuksissa, pitäisi siis päättää, haluanko ottaa tarjouksesta vaarin ja hankkia vihkisormuksen puolitoista vuotta ennen hääpäivää (mikä tuntuu aika holtittomalta). Toisaalta jos mieluinen sormus on löytynyt ja vielä hyvään hintaan, niin mikäs siinä. En halua kuitenkaan hosuakaan, koska kihlasormus löytyi niin salamana, etten ehtinyt ottaa sovittelusta iloa irti :D Ajattelin siis vielä käydä eri liikkeissä kokeilemassa muidenkin suunnittelijoiden ja mallistojen sormuksia ja kysyä myyjiltä, minkälaista sormusta he suosittelisivat kihlasormuksen kaveriksi. Vaikka en lopulta tekisikään päätöstä näin aikaisin, niin messutarjouksia kyllä varmasti ehtii myöhemminkin saada ja hyödyntää.

Oletteko te osuneet kerralla oikeaan sormuksen koon kanssa ja ovatko teidän kihla- ja vihkisormukset täysin samaa kokoa? Entä kuinka aikaisin teidän mielestä on sosiaalisesti hyväksyttävää hankkia vihkisormus? :D (Osaan jo aavistaa häähumputtajien mielipiteen, mutta kysyn silti!)

10 kommenttia:

  1. Onpa kaunis yhdistelmä! Tai siis nuo kaikki, en osaisi kyllä itse päättää. Mä tilasin vihkisormukseni netistä ja se olikin livenä sitten juuri sellainen kuin pitikin. En turhia jäänyt jahkailemaan. :D Koon kanssa tosin on iso ongelma, vähän sama kuin sullakin. Mutta otin nyt saman kokoiset, vaikka ne onkin vähän liian isot. Ajattelin niin, että kuitenkin varmaan vanhetessa sormet turpoaa, eikä suinkaan ainakaan kutistu lisää, niin ehkä ne on kohta sopivat. Kesällä ainakin sit viimeistään, kun on sormet vähän turvonneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! 😊 Nää kokoasiat on kyllä tosiaan hankalia, kun sormet muuttuvat sään mukaan... Tuo on kyllä hyvä ajatus ajatella pidemmälläkin aikavälillä!

      Poista
  2. Tosi kaunis yhdistelmä. Tykkään itse sinun suosikkisi lisäksi paljon myös tuosta blingimmästä vaihtoehdosta. Ostopäätöksen suhteen minulla ei ole mielipidettä oikein suuntaan eikä toiseen. Itse ostin tosi ajoissa, juurikin noin 1,5 vuotta ennen häitä, mutta onhan kyseessä iso ja arvokas päätös, jota ei kannata tehdä ellei ole aivan varma.

    Minulla pukkasi kesällä kriisiä kihlasormuksen koon kanssa. Hillitön helle turvotti huomaamatta sormeni niin, että olin aivan helisemässä aamuisin, kun revin sormusta sormet punaisena saippuan kanssa irti ennen työpäivää. Olin aivan varma, että apua, olen lihonut ja kaikki mennyt sormiin, eikä ihana kihlani enää mahdu minulle! Kuitenkin, kun helteet loppuivat, loppui myös turvotus ja nyt syksyllä sormus tuntuu taas täsmälleen samalta kuin 2v sitten kihlauksen aikaan. Huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että yhdistelmä miellyttää! :) Huh, kuulostaa kivuliaalta, onneksi sormus mahtuu taas kunnolla!

      Poista
  3. Tosi nätisti sopivat yhteen nuo sormukset :) Minä kuulun siihen kategoriaan, etten uskaltaisi hankkia sormusta noin aikaisin. Vaikka eipä siinä mitään väärää ole, jos on varma valinnastaan ja hyvä sormus tulee vastaan. Toisaalta sormukset harvoin ovat samalla tavalla kausituotteita kuin esimerkiksi hääpuvut, joten eiköhän sormusta löydy myöhemminkin ja ainakin itse sormusta etsiessä tuntui, että koko ajan on jossain jotain tarjouksia :D Silti, jos sormus tuntuu juuri oikealta ja sopivan hintaiselta, niin miksi ei hankkisi sitä jo hyvissä ajoin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen alkanut nyt itsekin vähän rauhoittua alkuinnostuksen jälkeen ja alkanut kallistua siihen, että en ihan vielä hankkisi sormusta. Ehtii sitten vielä paremmin katsella vaihtoehtoja ja pohtia!

      Poista
  4. Oi vitsi noi Suvituuli-malliston sormukset on kyllä niin nättejä! Tuo sun lemppari sopii kyllä tosi kivasti yhteen sun kihlan kanssa ja toinen mistä näiden kuvien perusteella tykkään on tuo blingimpi mantelinmuotoinen, minkä itsekkin nostit kakkossuosikiksi. Ostopäätöksen suhteen sulla ei tosiaan ole vielä mitään kiirettä, joten jos haluat rauhassa katsella vielä muitakin vaihtoehtoja niin messu-/muita tarjouksia tulee varmasti vastaan vielä myöhemminkin. Ja kerta sormus on uutuus niin se tuskin on poistumassa tuotannosta ihan hetkeen. Toisaalta, jos tuo sormus kuitenkin tuntuu sellaiselta, ettei muut vedä vertoja sille niin ei se väärin ole tilata jo nyt. Onpahan sitten sekin asia jo pois to do -listalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on tosiaan tosi kauniita kaikki! Ja ihan samaa mieltä kyllä olen, kiirettä ei ole ja tätä samaa sormusta saa varmasti vielä vaikka vuodenkin päästä, jolloin osto on ehkä enemmän ajankohtainen!

      Poista
  5. Nuo ovat kyllä yhdessä todella kauniit! <3 Itse tosin ehkä vielä odottaisin, olen nimittäin itsekin ollut hankkimassa sormusta jo noin puolen vuoden ajan, mutta nyt olen kyllä iloinen että olen malttanut olla ostamatta sitä vielä. Ihania sormuksia on nimittäin niin paljon, ja vaikka aika usein palaankin siihen samaan sormukseen on tämä sovittelu kuitenkin aika ihanaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista <3 Mäkin haluaisin nauttia sovitteluvaiheesta nyt vielä kun ei ole mitään hätää, joten enköhän taida itsekin lyödä jarrut pohjaan ja pitää tämän toistaiseksi vain mielessä ykkössuosikkina ;)

      Poista