lauantai 30. kesäkuuta 2018

Keväisiä kukka- ja päivähaaveita

Lämpimän toukokuun myötä ainakin meidän lähiseudullamme oli monta viikkoa aivan huikea kukkaloisto, mikä ruokki entisestään ajatustani luonnonkukista häihin. Nyt kesäkuussa kukkapaljous on hieman laantunut, mutta en tiedä johtuuko se siitä että on ollut viileämpää, vai eikö kesäkuu ehkä yleensäkään ole kesäkukkien parasta aikaa.

Ehdoton lempikukkani on "aina" ollut lemmikki. En oikein edes tiedä, mistä tämä ihastus kumpuaa, mutta hennonsinisenä vilkkuva lemmikkirykelmä on sellainen näky, joka ihan rehellisesti saa sydämeni pamppailemaan! Minusta olisi ihanaa, jos saisin niitä osaksi hääkimppuani. Jopa siinä määrin, että olen alkanut haaveilla toukokuisista häistä osaksi ihan vain lemmikkien takia :D Mehän emme ole vielä hääpäivää päättäneet, mutta viime aikoina minua on muutenkin alkanut miellyttää ajatus loppukeväästä tai alkukesästä. Ne ensimmäiset lämpimämmät päivät loskaisen kevän jälkeen, kun maa on jo kuivunut ja lehdet alkaneet puhjeta puihin, ovat minulle jotenkin todella mieltäylentävää aikaa! Ja siispä noina päivinä tänä keväänä minulle heräsi ajatus, että olisi oikeastaan aika ihanaa mennä sellaisena aikana naimisiin.




Keväinen toiveikkuus on tietenkin suureksi osaksi sään varassa, joten pelkkä tietty päivämäärä ei takaa toivottua ilmaa, valitettavasti. Mutta olen ehdottanut Charlielle vaihtoehdoksi esimerkiksi toukokuun toiseksi viimeistä tai viimeistä viikonloppua, jolloin kesä alkaa olla jo korvilla, mutta ollaan vielä kuitenkin keväässä.

Ja tosiaan, näihin aikoihin myös lemmikin pitäisi kukkia ;) Totta kai tämäkin riippuu täysin kyseisen kevään säätilasta - jos on ollut viileää, kukilla voi kestää kauemmin. Tämä toukokuu oli poikkeuksellisen lämmin, joten monikin kasvi on saattanut kukoistaa ihan eri aikaan kuin yleensä. Onkin hyvä, että tässä on vielä pari vuotta aikaa, niin näkee vähän ensi keväänkin tilannetta ja voi paremmin varautua.

Keräsin parikin isoa kimppua lemmikkejä silloin, kun ne olivat parhaimmillaan. Ne ovat tosi kauniita yksinäänkin, kuten yllä huomaa, mutta voi olla että esimerkiksi hääkimppuun kaipaisi kuitenkin myös jotain vähän "jykevämpää". Lemmikit ovat niin hentoisia kukkia, että ne saattaisivat hukkua taustaansa, vaikka se olisikin vain valkoinen hääpuku. En haluaisi kuitenkaan että kuvissa näkyisi vain nippu epämääräisiä varpuja :D Onhan se toki muutenkin mielenkiintoisemman näköistä, jos kimpussa on muutamia erilaisia kukkia ja kasveja, värejä ja tekstuureja. Ja jos lemmikkejä ei satu olemaan tuohon aikaan saatavilla tai päädymme valitsemaan häille muun ajankohdan, niin sitten mennään sen mukaan. Kuten sanottu, nämä ovat vain haaveiluja! Varsinkin luonnonkukat ovat siitä jänniä, että niistä saa vähällä vaivalla luotua tosi kauniita yhdistelmiä (ainakin tällaisen kukkaummikon silmään :D), joten en aio luoda kukka-asiasta itselleni ongelmaa.

Millä perusteella te olette valinneet hääpäivänne, jos syy oli jokin muu kuin juhla- tai vihkipaikan aikataulu? :)


10 kommenttia:

  1. Me valitsimme päivän juurikin oleteyun hyvän sään vuoksi - mieheni laski, että paehaat kelit ovat yleensä 4 viikkoa juhannuksesta. Koska se lauantai oli jo monessa paikassa varattuna (vaikka olimme liikkeellä lähes kaksi vuotta aikaisemmin!), otimme viikkoa aiemman ajankohdan.

    Viime vuonna 14.7. oli kaikesta ennustelusta ja todennäköisyyksistä huolimatta karsea sää. Pidän kaikki sormet ja varpaat ristissä, että saisimme kahden viikon kuluttua säällisen (heh) ilman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teille osuisi ihana ja lämmin kesäpäivä! <3

      Poista
  2. Meidän hääpäivä piti olla alunperin 13.6.2020, koska se olisi ollut sama päivä kuin mun anhemmilla. Mieheni kuitenkin halusi ihan "oman" hääpäivän, joten päätettiin aikaistaa häitä vuodella, mutta pitää sama viikonloppu. Itseä myös kiinnostaa kevään ja alkukesän ihana raikkaus, ja olisin ollu valmis pitämään häät jo toukokuun lopulla. Mies halusi selkeästi kesähäät, niin päädyttiin siitten kesäkuun toiseen viikonloppuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä päivältä :) Kiva että se on tarpeeksi lähellä sun vanhempien päivää, mutta kuitenkin myös omalla päivämäärällä! Oon niin samaa mieltä tosta raikkaudesta <3 mutta tykkään kyllä myös ihan kunnon kesästä!

      Poista
  3. Meidän hääpäivä valikoitui monesta syystä, osittain koska mieheni halusi syyshäät ja osittain koska juhlapaikkamme oli silloin vapaa. Minäkin pidin ajatuksesta että häät ovat loppukesästä/alkusyksystä, jolloin luonto edelleen on hyvin kaunis, mutta illat jo tunnelmallisen hämärtyvät. :) Hauska hääpäivään liittyvä yhteensattuma minkä vasta jälkikäteen huomasin, oli että pääsin ripiltä päivälleen 10 vuotta aikaisemmin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mikä sattuma! :D No siinä on sitten monella tapaa tärkeä päivä. Loppukesä ja alkusyksykin on kyllä niin ihanaa aikaa! Silloin voi myös olla hyvin lämpimiäkin ilmoja vielä :)

      Poista
  4. Mulla oli alunperin toiveissa keväthäät ja nimenomaan toukokuun loppupuoli. Matias kuitenkin halusi ehdottomasti kesäjuhlat, joten siihen päädyttiin kun ei se ajankohta ollut itselleni missään kohtaa niin tärkeä :) Toisaalta mulla on myös jonkun verran allergiaa, joka puhkeaa juurikin keväällä, joten ei olisi myöskään ollut hauskaa niistellä koko hääpäivää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo allergiapuoli ei mulle tullut mieleenkään! Tietysti kun itsellä ei ole allergiaa, niin ei ole syytäkään. Se ei kyllä todellakaan olisi kovin mukavaa omana hääpäivänä! Mullekaan ei tosiaan ole hirveän tärkeä tuo ajankohta, vaan lopullinen ratkaisu tulee varmasti liittymään juhlapaikan varaustilanteeseen. Onneksi kesässä on monta ihanaa vaihetta, joista kukin sopii kyllä häihin hyvin :)

      Poista
  5. Todella kauniita nuo lemmikit <3

    Valitsin hääpäivämme sen mukaan milloin haluamalleni valokuvaajalle (joka sitten tietysti sairastui eikä päässytkään...) sopi ja juhlapaikalla oli päiviä vapaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, teillä oli tää harmi :( Mutta onneksi saitte upeita kuvia joka tapauksessa!!

      Poista