tiistai 31. heinäkuuta 2018

Ihanat kaasoni

Kaasoasia on ollut minulle selvääkin selvempi koko hääsuunnittelun ajan ja jo kauan ennenkin sitä. Olen tiennyt monta vuotta, että kun naimisiinmeno on ajankohtaista, niin nämä neidot haluan kaasoikseni, jos he vain suostuisivat. Onneksi suostuivat, ja nyt seuraakin kaasojeni esittely heidän luvallaan :)

Minulle tulee siis kolme kaasoa, joiden kanssa muodostamme neljän hengen porukan. (Pyysin heitä kaasoiksi karusti WhatsApp-ryhmässä :D) Vaikka olen tutustunut heihin kaikkiin jo nuorempana, tämä nelikko syntyi vasta samaa lukiota käydessämme. Näiden rakkaiden ystävien kanssa olenkin saanut kokea tuon ajan suuret virstanpylväät: vanhojen tanssit, penkkarit ja lakkiaiset.  Ja tässä vajaan kymmenen vuoden aikana (hui!) ollaan ehditty tehdä vaikka mitä kivaa yhdessä, vaihtuvin vaate- ja hiustyylein :D

Tämä yo-päivän värisuora syntyi sattumalta :D ja vuosi oli 2011.

Tämä otettiin vuonna 2013 läksiäisissäni ennen kuin lähdin Englantiin vaihto-opiskelemaan.

Tarun (vihreä mekko ekassa kuvassa) olen todella tuntenut ihan koko ikäni, sillä äitimme tutustuivat toisiinsa jo neuvolakäynneillä ennen syntymäämme. Ensimmäisen yhteisen ulkomaanmatkamme teimme sylivauvoina, kun perheemme kävivät yhdessä Tallinnassa :D Ala-asteen olimme samalla luokalla, ja meillä oli myös yhteinen partioharrastus. Yhteydenpito ja yhdessäolo on muutenkin ollut tasaisen tiivistä kaikkien näiden 25 vuoden aikana.

Annaan (punainen mekko) tutustuin "ensimmäisen kerran" 7-8-vuotiaana partiossa ja tulimme jo silloin hyvin juttuun. Yläasteen alkupuolella Annan partioharrastus jäi, ja koska emme olleet samassa koulussa ja muutenkin asuimme eri seuduilla, niin yhteydenpitokin loppui. Kuitenkin vain väliaikaisesti, sillä lukiossa tiemme taas yhdistyivät ja löysimme toisemme uudestaan :D

Emmin (keltainen mekko) tiesin jo ala-asteelta, mutta tutustuimme vasta yläasteella partiossa (kyllä, olemme kaikki olleet reippaita partiolaisia!). Minulla on tästä yksityiskohtainen muisto: jollain partioretkellä koko porukka leikki piilosta, ja menin piiloon ison kiven taakse, jossa olikin piilossa jo joku eli Emmi :D Siitä asti olemmekin olleet ystäviä, ja koska Emmi ja Taru tunsivat myös toisensa, niin meistä muodostui jossain vaiheessa kolmikko. Aivan lukion alussakin olimme aika paljon kolmen kesken, kunnes sitten Anna liittyi joukkoon!


Jokin vappu parin vuoden takaa, luulisin!

Ajattelen hääpäivää edeltävän ajan kaasotehtäviin kuuluvan lähinnä henkisenä tukena oloa ja makutuomarointia. Jos kaasot itse haluavat osallistua vaikka johonkin askarteluun (en kyllä edes tiedä tuleeko sellaista), niin olen tietysti siitä iloinen, mutta mitään työläisiä en heistä halua. Jos häistä stressaisi joku muu kuin morsian tai sulhanen, niin jokin olisi pahasti pielessä :D Itse hääpäivänä tulemme tietenkin tarvitsemaan apua käytännön asioissa, kuten koristelussa ja vieraiden ohjeistamisessa. Toivon kuitenkin, että onnistumme sulhasen kanssa suunnittelemaan häät sen verran hyvin, että kaasot ja bestmanit saisivat nauttia juhlista mahdollisimman samalla tavalla kuin muutkin vieraat. Varmasti yllättäviäkin juttuja tulee eteen, mutta kaikki sujuu varmasti mitä mainioimmin varsinkin kun kaikki jo tuntevat toisensa eivätkä arkaile sanoa mielipidettään. Minulla on täysi luotto näihin naisiin! :)

Ihanaa, että saan kokea kaiken muun hyvän lisäksi myös hääpäivän juuri heidän kanssaan. Meillä on aina tosi hauskaa yhdessä, enkä muista että olisimme koskaan edes kinastelleet (vaikka eriäviä mielipiteitä joskus olisikin). Onneksi kaikki suostuivat kaasoiksi! Mehän olemme muuten Emmin ja Tarun kanssa myös Annan kaasoja ensi kesänä, kuten olettekin ehkä Annan blogista lukeneet. Tämä on minusta erityisen hauskaa, ja odotan innolla myös omaa kaasouttani :)

Oliko teidän kaasovalintanne helppo vai hankala? Entä tuleeko teille useampi kaaso tai kenties morsiusneitoja?




4 kommenttia:

  1. Mun kaasot on myös lukioaikana muodostuneesta kaveriporukasta :) toki meidän porukkaan kuuluu 7 henkeä, että pieni karsinta täytyi tehdä, koska en vaan halunnut seitsemää tyttöä seisomaan mun vierelle alttarille :D Toki nää mun kaasot on selkeästi mulle ne läheisimmät siitä porukasta ja toisen heistä kanssa ystävystyttiin jo yläasteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että sunkin kaasot ovat samasta porukasta! Ja hyvä jos valinta ei aiheuttanut hankaluuksia :)

      Poista
  2. Teillä on ihana porukka, pitäkää siitä kiinni.<3 Kaikkiaan oli tosi kva lukea tarinaa kaasojen takana. Olen itse samoilla linjoilla kaasojen ja bestmanien ns. työnkuvasta. Stressiä ei saa olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista <3 Kaason roolin takana on minusta se, että haluaa nostaa nämä ihmiset erikoisasemaan sen takia, että he ovat tärkeitä ja haluaa näyttää sen muillekin, eikä sen takia että olettaa heidän hoitavan hommat. Toivottavasti kaikki pohjimmiltaan ajattelevat näin! Mutta joskus kuulee kauhutarinoita siitä, miten kaasot ovat ihan uupuneita jo ennen häitä :D se olisi kamalaa!

      Poista