maanantai 10. syyskuuta 2018

Vanajanlinnan häätapahtuma With Love

Nyt seuraa oma panokseni tähän väistämättömään With Love -tykitykseen, joka blogeissa varmaan näkyy seuraavan viikon aikana :D Viime lauantaina Hämeenlinnan Vanajanlinnassa siis järjestettiin With Love -häätapahtuma, johon suuntasin Annan kanssa. Osallistuimme kumpikin niin sanottuun kutsuvierastilaisuuteen (siihen sai itse ilmoittautua), johon kuului herkullinen buffet-lounas, kakkujälkkäri sekä vapaata tutustumista häämessualueeseen ja näytteilleasettajiin ennen kuin varsinainen tapahtuma alkoi.



Ennen lounasta meille esittäytyivät hääpuvuissa uusimmat Miss Suomi -kandidaatit ilmeisesti ensimmäisellä "keikallaan" finalistien julkistamisen jälkeen. En ole seurannut missikisoja enää moneen vuoteen, mutta oli silti aika hauskaa nähdä tytöt!

Lounaalle osallistui myös Suomen hääsuunnittelijat ry:n suunnittelijoita, jotka olivat kukin somistaneet tilaisuuteen yhden tai pari ruokapöytää. Meidän pöytämme punaruusuisesta ulkoasusta vastasi Petra Kiiskinen Bliss-yrityksestä. Kuulimme myös, että yhdistys on puuhaamassa Suomeen hääsuunnittelusta ihan virallista tutkintoa, mikä oli minusta mielenkiintoinen juttu!



Itse näyttelyalue oli melko pieni: kultakin alalta (floristit, koruliikkeet, koristelut, kultasepät, hääpukeutuminen, hääkakut, graafikot) oli esittäytymässä vain yksi tai kaksi yritystä. Kaikkien tarjonta oli mielenkiintoista, vaikka alue olikin nopeasti kierretty. Emme vielä ole siinä vaiheessa hääsuunnittelua, että koristelut tai kukat olisivat ensimmäisenä mielen päällä, mutta pidin kyllä paljon näytteilleasettajien, kuten Juhlahumua-koristepalvelun ja graafikkoyritys Crocus Paperin, tuotteiden visuaalisesta ilmeestä.






Mielestäni tapahtuman hedelmällisin anti oli ruokailun lisäksi mahdollisuus tutustua Vanajanlinnan tiloihin ja puutarhaan, joka oli mielestäni todella kaunis. Ihastuin syvästi etenkin yhteen puutarhan ulkovihkimispaikoista. Tuolla taustalla siintävällä Katumajärvellä on muuten kiellettyä ajaa moottorivesipeleillä, joten mahdollinen ulkovihkiminen järjestyy takuulla rauhallisissa merkeissä.

Kauniisti kaartuvat puut luovat ihanan "vihkikaaren".

Linnan juhlatiloista suosikkini oli puutarhassa sijaitseva "telttamainen" Juhlapaviljonki, jonne näytteilleasettajien pöydät oli sijoitettu. Tavallaan on hassua, että mielestäni linnan kivoin tila ei ollut osa itse linnaa vain pikemminkin sen ympäristöä. Linnan sisätilatkin olivat monelta osin kauniita, mutta joissain tiloissa oli räikeä kokolattiamatto, joka osaltaan söi vanhalta linnarakennukselta toivottavaa ajan patinoimaa arvokkuutta. Tämä häiritsi erityisesti linnan suurimmassa juhlasalissa. Toki juhlatilat ovat aivan erinäköisiä arkena kuin juhlia varten koristeltuna, mutta lattiaa on aika vaikea peittää. Sisäsaleista suosikkini oli kaunis Rytisali, joka kokonsa puolesta sopii parhaiten pienehköille häille.

Vähän kehno kuva, mutta tässä näkee hieman paviljonkia (sekä hääpukunäytöstä).

Juhlasali

Rytisali

Saimme nähdä myös morsiussviitin, josta on kaunis näköala linnan puutarhaan ja järvelle. Sviitissä oli ihana leveä ikkunalauta!




Sanoisin, että pääkaupunkiseudulta Hämeenlinnaan tähän tapahtumaan matkustaminen oli sen arvoista juuri kutsuvierastilaisuuden vuoksi. En olisi lähtenyt tapahtumaan pelkästään tutustumaan näytteilleasettajiin, koska valikoima oli niin paljon pienempi kuin suuremmilla häämessuilla, joita järjestetään lähempänä kotia. Toki myös linnan ainutlaatuisissa puitteissa kiertely lisäsi osallistumisen "mielekkyyttä". Mielestäni on kuitenkin kivaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään myös muualla kuin Helsingissä!

Ja mikä mukavinta, tapahtumassa pääsi myös näkemään tuttuja kasvoja blogimaailmasta. Osasta onkin jo tullut rouvia sitten viime näkemän! :)

4 kommenttia:

  1. Vanajanlinna on niin kaunis paikka. Varsinkin tuo puutarha-alue! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se puutarha oli kyllä ihana! 😍 Muutenkin kivaa että pääsi tutustumaan tähän paikkaan josta on kuullut niin paljon!

      Poista
    2. Olen samaa mieltä siitä, että VIP-tilaisuus oli tapahtuman helmi! Oli kiva nähdä! 😊

      Poista
    3. Niin oli tosi kiva, Ida! :)

      Poista