perjantai 14. kesäkuuta 2019

Juhlapaikkavierailu(i)lla

Kuten viime kerralla kerroinkin, olemme kuluneen viikon aikana käyneet juhlapaikallamme kaksikin kertaa. Olimme jo pitkään suunnitelleet käyvämme Suomenlinnassa "meidän" hääviikonloppunamme tänä vuonna hieman tutkailemassa kuvauspaikkoja ja niin edelleen. Noin kuukauden välein juhlatiloissa järjestetään myös avoimia iltanäyttöjä, ja meidän päiväämme lähin sattui olemaan tämän viikon tiistaina.

Viikonlopun visiitillä todistimme heti kättelyssä, miten ruuhkainen Suomenlinnan lautta voikaan kuumana kesälauantaina olla. Me pääsimme kyllä kyytiin, mutta ihan viime minuuteilla saapuneet eivät välttämättä enää mahtuneet. Tämä vahvisti sen ajatuksen, että jo hääkutsussa kannattaa teroittaa ajoissa olemista ja kenties vielä mainita "viimeinen" lautta, jolla vihkitilaisuuteen ehtii (oikeasti ehkä toiseksi viimeinen :D). On epätodennäköistä, että ensi vuonnakin kesäkuun alussa olisi 27 astetta ja tuutin täydeltä aurinkoa, mutta jos on vähänkään hyvä ilma, niin Suomenlinnaan on varmasti menijöitä. Me emme siis ole ajatelleet vuokrata vieraille mitään erillistä venettä, vaan HSL:n lautoilla on tarkoitus pärjätä.

Oli kiva myös huomata, että saarella oli tuona päivänä oikeastaan ihan yhtä kuuma kuin mantereellakin. Olen kuvitellut, että siellä olisi automaattisesti paljon viileämpää. Tiistainakaan lämpötilaeroa ei juuri huomannut, vaikka muuten ei ollutkaan aivan yhtä helteistä.

Syreenit olivat upeassa kukassa koko saarella!


Lauantain agendana oli fiilistelyn lisäksi katsastaa juhlapaikan ympäristöä ja toivomaamme aluetta ulkovihkimistä varten sekä pohtia mahdollisia kuvauspaikkoja juhlatilan läheltä - ja kaikki tämä niin, että emme häiritsisi käynnissä olevia häitä. Kaksi morsiusparia näimme vilaukselta, mutta muuten onnistuimme liukenemaan paikoilta juuri ajoissa! :D

Saimmekin aika hyvin suunniteltua ulkovihkimisalueen "järjestelyn": missä kohdassa itse seremonia tapahtuisi ja mihin kohtaan vieraiden kannattaa asettua niin, ettei aurinko paista silmään. Satuimme olemaan paikalla juuri haluamaamme vihkiaikaan, joten auringon asento näkyi tarkasti - toivottavasti saamme nauttia siitä myös ensi vuonna.



Tiistaina vuorossa oli tosiaan vierailu itse juhlatilassa. Olinkin odottanut tätä kovasti, sillä käynti oli ensimmäinen sitten varauspäätöksen tekemisen. Tenalji olikin vielä upeampi ja avarampi kuin muistinkaan! Paikalla oli muiden parien lisäksi Suomenlinnan vuokratilojen edustaja vastailemassa vierailijoiden kysymyksiin.

Me käytimme tilaisuutta hyväksi ja syynäsimme koko tilan merkiten muistiin kaikki salin pistorasiat sekä tangot, koukut ja naulat, joihin voi ripustaa koristeita. Suomenlinnan tilojen seinillehän ei saa esimerkiksi teipata mitään, joten on selvittävä olemassa olevilla kiinnikkeillä. Niitä onneksi on runsaasti! Myös leveät ikkunalaudat oikein kerjäävät jonkinlaista lisuketta.

En tiedä saako tästä mitään selvää, mutta suorat viivat ovat seiniin kiinnitettyjä tankoja,
pii-merkin näköiset pistorasioita ja muut suherrukset nauloja.

Meilläkin oli tilaesittelijälle muutama kysymys, jotka liittyivät lähinnä ulkotiloihin vihkimistä ajatellen. Selvisi esimerkiksi, että ruoho leikataan silloin kun puutarhurit sen sopivaksi katsovat, eikä sillä ole mitään kummempaa aikataulua juhlatilojen tilaisuuksien puitteissa. Kysyimme myös aiemmin selvinneestä mahdollisuudesta vuokrata penkkejä ulkovihkitilaisuuteen. Kaikki penkit ja pöydät (pöytiä vuokrataan esim. cocktailtilaisuuksia varten) kuulemma tuodaan paikalle traktorilla, joka toimii (tällä hetkellä) 75 euron tuntipalkalla. Tämän lisäksi jokainen penkki- ja pöytäpari maksaa n. 12,50 e/kpl. Pöytien asetteluun ja traktorin ajoon kuluu yleensä n. 2 h, joten jo pelkästään yhden penkin ja pöydän hinnaksi tulisi noin 160 euroa! Tiesimme kyllä, että penkkivuokraus saattaisi olla parin sadan luokkaa, mutta onhan tuo aika kova hinta yhdelle penkille.

Olimme kyllä muutenkin ajatelleet, että hankkisimme istumapaikat vain iäkkäämmille ja huonokuntoisemmille, ja muut vieraat voisivat kenties seistä. Vihkitilaisuus tulee kuitenkin olemaan lyhyt. Parin penkin vuoksi ei ehkä kannattaisi lähteä vuokraamaan, vaan voisimme tuoda paikalle muutamia kokoontaitettavia tuoleja, joita meiltä jo löytyy. Toisaalta olisi kiva jos kaikki voisivat istua. Ehkä se reilu parisataa ei loppujen lopuksi ole niin suuri summa, kun häät tulevat muutenkin maksamaan... Jatketaan siis pohdintoja näiltä osin!



Jälleen kerran Tenalji onnistui myös yllättämään valoisuudellaan. Se on juuri sen verran hämyisä, että jotkin tunnelmavalosarjat voisivat olla ihanat, mutta kuitenkin niin valoisa, ettei lisävalaistusta oikeasti tarvita varsinkaan näin juhannuksen alla. Lisää kuvauspaikkojakin löysimme, muutaman ihan suosikiksi nousseen. Niistä ei totisesti ole Suomenlinnassa pulaa! Kaiken kaikkiaan oli ihana aloittaa kesä näillä vierailuilla. Edessä on vielä paljon kivoja juttuja ennen häitä, mutta pian se pääpäiväkin sieltä hiipii lähemmäksi :)

Muuten, meille on myös nyt varattu vihkiaika! Viimeksi kerroin, että asia oli lomakkeen lähettämistä vaille valmis, mutta nyt aika on tosiaan varattu ja vihkijä on kuulemma meihin yhteydessä ensi keväänä yksityiskohtia varten. Olen tosi tyytyväinen, että tämäkin tärkeä asia on jo hyvissä ajoin hoidossa!



4 kommenttia:

  1. Vitsi, miten ihanalta noissa kuvissa näyttää! Toivotaan, että sää suosii samallalailla myös vuoden päästä ja saatte toteutettua haaveilemanne ulkovihkimisen sekä napattua kauniit hääkuvat:)

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva, että ootte päässet jo fiilistelemään hääpaikkaa! Mekin oltiin mietitty, että ihmiset seisoo meidän siviilivihkimisen ajan. Nyt kuitenkin oon alkanut pelkäämään että jos ihmiset seisoo niin voiko käydä niin, että joku vieras ei näekkään mitään toisen pitkän vieraan takaa, jäiks! Pitää tätä itsekin vielä vähän miettiä! Ihanaa kesää ja hääsuunnittelua sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja anteeksi näin myöhäinen vastaus! Tuo ei tullutkaan mieleen, että vieraita on eripituisia 😅 Toivottavasti keksitään hyvät ratkaisut ongelmaan! Ja kiitos samoin, vaikka kesä alkaakin jo kääntyä syksyyn!

      Poista