torstai 6. kesäkuuta 2019

Tasan vuosi häihin!

Tänään on meidän "-1-vuotishääpäivä", mikä on aika jännittävä ajatus! On ollut ihana huomata, että luonto ja kesän luonne ovat tällä hetkellä juuri sellaiset kuin hääpäivältä voisin toivoa. Juuri nyt täällä pääkaupunkiseudulla on jopa melkoiset helteet, mikä ei välttämättä ole toivottavaa hääpäivälle, mutta tietenkin ensi vuonnakin soisi olevan näin kaunista ja aurinkoista. Säästä riippumatta uskon, että ainakin luonto näyttäytyy yhtä vehmaana kuin tänä vuonna tähän aikaan.

Ihanaa on sekin, että paljon toivomani lemmikit ovat tällä hetkellä kukassa. Lemmikki on lempikukkani, jota haluaisin hääkimppuun, joten odotin kesäkuun alulta tänä vuonna erityisesti lemmikkitilanteen tarkistamista. Niitä onkin kukkinut jo ainakin pari viikkoa, joten olin hieman jännittynyt siitä, olisiko niitä enää tässä vaiheessa jäljellä. Ainakin tänä vuonna siis on! Lemmikkiasia on tosin vasta ajatuksen tasolla, sillä en oikein tiedä onko mielenrauhan kannalta järkevää käyttää luonnonkukkia (=jättää hääkimpun keräämistä omalle kontolle hääaamuna/edellisenä päivänä), mutta en tiedä onko luonnonkukkia sisältävää kimppua mahdollista tilata minkään floristin kautta? Voisihan sitäkin harkita, että lisäisi luonnonkukkia johonkin valmiiseen kimppuun. Täytyy miettiä. Jos joku tietää tuosta floristijutusta, niin kertokaa!

Kuva: Pixabay

Toukokuu oli hääsuunnittelun kannalta hiljainen, mutta nyt kesäkuun alkuun on mahtunut parikin konkreettisempaa asiaa. Olen nimittäin ollut yhteydessä maistraattiin ja jo melkein saanut varattua meille vihkimisajan (!). Meidän pitää vain lähettää sinne esitäytetty lomake (sähköpostilla), minkä jälkeen aika voidaan varata meille. Olen jo täyttänyt lomakkeen, mutta meillä ei ole ollut vielä aikaa istua alas ja tarkistaa sitä yhdessä. Tiedot ovat ihan perusjuttuja, mutta en jotenkin halua lähettää niin tärkeää lomaketta omin nokkineni. Tänä iltana saamme sen kuitenkin matkaan! Selvisi myös, että kaksikielinen seremonia onnistuu, mutta yksityiskohdista sovitaan sitten vihkijän kanssa ensi vuoden puolella.

Olemme myös alkaneet kasata kokoon hääsivua Englannin puolen vieraille. En ole vielä varma, teemmekö vastaavan myös suomalaisille, sillä se ei tunnu yhtä välttämättömältä. Sen pitäisi olla myös eri palvelu, koska käyttämämme englanninkielisen hääsivupalvelun pohjiin ei mahdu niin paljon tekstiä, että kaikki tieto voisi olla kummallakin kielellä. Suomenkielistä palvelua emme halunneet käyttää, ettei navigointi vaikeutuisi briteille liikaa. Minut on jo nyt vähän yllättänyt, kuinka paljon aikaa voikaan mennä esimerkiksi Helsingin joukkoliikennejärjestelmän selittämiseen! Haluamme tehdä Suomeen tulon ja täällä olon mahdollisimman helpoksi vieraille, joten melkein kaikki on kirjoitettava auki. Hääsivun täyttely on kuitenkin hauskaa ja tuo naimisiinmenoa taas vähän konkreettisemmaksi. Esittelen sivua varmasti vähän tarkemmin, kun se on valmis ja julkaistu!

"Miinusvuosipäivä" tuo mukanaan myös sen, että aiomme käydä juhlatilamme ympäristössä tänä viikonloppuna tunnustelemassa säätä ja luontoa ihan paikan päällä. Sen lisäksi ensi viikolla Suomenlinnan juhlatiloissa pidetään avointen ovien ilta (nämä järjestetään noin kuukauden välein), jolloin pääsemme tutkailemaan tilaa sisältä. Odotan innolla, että pääsen näkemään miten valo asettuu tilaan ilta-aikaan. Lähitulevaisuudessa on siis luvassa paljon juhlapaikkafiilistelyä :)

Muuten, tasan vuosi sitten tuskastelin näköjään vieraslistan kanssa. Onpas positiivista, että nuo huolet ovat jo takanapäin, ainakin suurimmaksi osaksi. Lopullinen lista varmasti elää vielä ensi keväänäkin (hassua - kirjoitin ensin "vuodenkin päästä", mutta hah!), mutta ainakaan se ei enää aiheuta stressiä!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa -1 hääpäivää näin hieman myöhässä! :) Tuo aika oli kyllä ihan parasta aikaa, muistan meidänkin ajelleen kirkon ja juhlapaikan ympärillä meidän "hääviikonloppuna" fiilistelemässä luontoa ja valoisuutta. :D

    Kukka-asiaan liittyen uskon, että kyllä lemmikkejä varmasti on mahdollista yhdistää myös hääkimppuun. Olen nimittäin melko varma, että olen jossain nähnyt hääkimpun, jossa oli keskellä muutama oksa sinistä lemmikkiä kuvastamassa morsiamen "jotain sinistä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jannica! <3 Oli kyllä jännittävää olla paikalla tasan vuotta ennen! Minäkin olen tällaisia kimppuja tainnut nähdä, ihania! Toivotaan että kukka-aika on tuolloin otollinen :)

      Poista