perjantai 27. huhtikuuta 2018

"Kihlajaismatka" Santorinin postikorttimaisemiin

Olemme Charlien kanssa lähdössä parin viikon päästä Kreikkaan, mistä olen tosi innoissani! Vietämme ensin pari päivää Ateenassa, jonka jälkeen siirrymme Santorinin saarelle. Loma tulee tarpeeseen, mutta olen erityisen innoissani siksi, että Santorini on niin upea ja kaunis paikka! Kuulemma ihan syntyperäiset kreikkalaisetkin ovat sitä mieltä, että Santorini on Kreikan saarista aivan omaa luokkaansa. Olen itse asiassa ollut siellä noin 10-vuotiaana perheeni kanssa, mutta en muista siitä juuri mitään. Tuleekin olemaan kivaa nähdä paikka uusin silmin ja vähän eri näkökulmasta.


Minun teki mieli kirjoittaa reissusta blogiin, mutta mietin, että meneeköhän se nyt ihan aiheen ohi. En haluaisi täyttää hääblogia millään muulla kuin aiheeseen liittyvillä asioilla. Sitten sain oikean neronleimauksen: lisätään vain matka-sanaan etuliite "kihlajais-" ja tadaa! Aiheessa ollaan niin että napsahti!

:D

Vaikka emme suunnitelleet matkaa varta vasten kihlautumisen juhlistukseksi, niin tämä on oikeastaan mitä mainioin tilaisuus siihen. Emme ole järjestäneet mitään kihlajaisjuhlia (vaikka on pariin otteeseen tullutkin kilisteltyä eri ihmisten kanssa), emmekä myöskään ole pitkään aikaan olleet missään reissussa yhdessä. Santorini on suosittu häämatkakohde, joten minusta se sopii oikein hyvin myös kihloihin, vaikka näin jälkijunassa keksittynä! Kun kerroin Charlielle hienosta keksinnöstäni, että voitaisiin ajatella matkaa kihlajaismatkana, hän sanoi "Ai että voisit kirjoittaa siitä blogiin?" Kyllä hän taitaa ihan hyvin minut tuntea.


Aikeenamme on tosiaan lentää ensin Ateenaan ja olla siellä kaksi yötä. Sen jälkeen hyppäämme laivaan, joka vie meidät muistaakseni Paroksen ja Naxoksen kautta Santorinille. Paluumatka hoituu kokonaan lentäen. Aluksi aioimme viettää koko ajan Santorinilla, mutta tämä nykyinen suunnitelma on syntynyt suoraan sanoen lentolippujen tyyriyden vuoksi. Ainakin Finnair lentää suoraan Helsingistä Santorinille (sesonki alkaa toukokuun alusta), mutta lentoja varatessamme noin kuukautta ennen lähtöä hinnat tuntuivat melko poskettomilta. Tietenkin on otettava huomioon se, että Santorini ei ole mikään miljoonakaupunki, jonne pääsisi suoralla lennolla useita kertoja päivässä ympäri vuoden, mikä varmasti nostaa hintoja.

Päätimme kuitenkin, että mieluummin otamme halvat lennot Ateenaan ja lisäämme suorista lennoista säästetyllä rahalla matkaan vähän vaihtelua. Nyt kaikki lennot, majoitukset ja laivaliput varanneena olemme käyttäneet vähän päälle sen hinnan, joka alkuperäisessä suunnitelmassa olisi kulunut pelkästään suoriin lentoihin Helsingistä Santorinille. Jos on siis aikaa tällaiseen ylimääräiseen säätöön, niin tällä lailla kikkailemalla saattaa säästää ihan kivasti. Tietenkin jos meillä olisi vain vajaa viikko aikaa lomailla, niin suorat lennot olisivat palvelleet tarkoitusta paremmin. Nyt meillä on kuitenkin Ateena-pyrähdyksenkin lisäksi aikaa olla Santorinilla kahdeksan yötä, joka varmasti tulee olemaan aivan sopiva aika. Lisäksi odotan myös tuota laivamatkaa Egeanmerellä, vaikka se tuleekin kestämään kauan, noin kahdeksan tuntia.

Olisi ihanaa yöpyä jossain luksushotellissa jossa olisi merinäköala ja suorat näkymät näihin klassisiin Santorini-maisemiin, mutta päädyimme kuitenkin valitsemaan edullisemman majoituksen, mikä tarkoittaa pientä välimatkaa calderasta eli kraatterin reunasta (jossa kalleimmat ja kauneimmat alueet sijaitsevat). Hotellimme sijaitsee Karteradoksen kylässä alle kilometrin päässä saaren suurimmasta kaupungista Firasta (ja calderasta), joten vaikka näitä näkymiä ei huoneen parvekkeelta avaudukaan, niin sijainti on muuten todella hyvä saaren tutkimista ajatellen. Vaihtoehtona olisi myös ollut majoitus saaren toisella puolella (jossa on mm. saaren pääuimarannat), mutta siellä puolestaan ei ole yhtä hyviä yhteyksiä eikä näitä kauniita rakennuksia :D Minua ei ainakaan haittaa olla vähän kauempana rannasta, kun hotellissa on kuitenkin uima-allas eikä paikan luulisi olevan kovin ruuhkainen vielä toukokuussa. Rannalle pääsee kohtalaisen helposti ja siellä voi viettää halutessaan vaikka koko päivän.


Matkan perimmäinen tarkoitus on rehellinen rentoutuminen, vaikka joitakin retkiä ja muuta varmasti teemmekin. Olimme viime kesänä Roomassa, ja kaupunkiloman sijasta olemme jo jonkin aikaa kaipailleet kunnon löhölomaa. Emme ole oikeastaan hirveän paljon matkustaneet kahdestaan, vaan suurin osa yhdessä tehdyistä ulkomaan reissuista on suuntautunut Englantiin Charlien perheen luo. Santorinin reissu on siis monella tapaa odotettu ja tervetullut.

Toukokuu puolestaan valikoitui ajankohdaksi muutamastakin eri syystä. Rooman reissu sijoittui kesä- ja heinäkuun taitteeseen, jolloin väenpaljous ja lämpötilat alkoivat olla korkeimmillaan, joskaan ei ehkä vielä niin pahoja kuin elokuussa olisi ollut. Santorinillakin on kesällä kuuma ja paljon vierailijoita, mutta toukokuu on vielä hiljaisempaa aikaa ja lämpötila siedettävämmissä lukemissa. Itselleni ihanteellinen kesälämpötila on varmaan jokin 23-25 c, joten Etelä-Euroopan kovimmat hellesäät eivät hirveästi houkuttele.

Lisäksi jos pidämme varsinaisen kesäloman toukokuussa, niin olemme sitten Suomessa (toivottavasti) parhaiden kesäsäiden aikaan. Kesät ovat kyllä olleet aika surullisenkuuluisia viime vuosina, mutta ehkä toivoa on!


Varsinkin nyt kun kirjoitan tästä (ja katson kuvia), niin matkainnostus vain nousee! Jos teillä on muuten vinkkejä Ateenaan tai Santorinille, niin kuulisin mielelläni. Emme ole vielä suunnitelleet juuri mitään aktiviteetteja, ainoastaan Akropolis-kukkula Ateenassa olisi tarkoitus katsastaa. Tykkäämme myös molemmat kävellä, ja aiomme varmaan ainakin kulkea calderan reunaa mukailevan kävelyreitin Firasta saaren kärkeen Oiaan. Suurin osa matkasta tosin epäilemättä kuluu altaan reunalla makaamiseen ja lukemiseen!


Kuvat pixabay.com

8 kommenttia:

  1. Voi miten ihanalta kuulostaa! Santorini on varmasti romanttinen paikka, ja tämä on ihmismassojen välttämisen kannalta just parhaimpia ajankohtia matkustaa sinne. Toukokuussa Kreikassa alkaa olla jo kohtuulliset kelitkin, ei hellettä mutta ei enää jatkuvaa vesisadettakaan. Luonto on kauneimmillaan talven sateiden jäljiltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että juuri näin se on! :) Ainakin mitä aiemmin katsoin Kreikan säätiedotteita, niin juuri sopivat lämpötilat siellä vaikuttaisivat olevan tällä hetkellä!

      Poista
  2. Santorini näyttää kuvissa niin täydelliseltä, ja paikan päällä on takuulla vielä mielettömämpää! Mä ainakin innolla odotan teidän matkakokemuksia sitten reissun jälkeen :) Santorini on aina ollut itsellekin sellanen haave, että sinne pitää joskus päästä. Toukokuu on varmasti hyvä ajankohta. Ihanaa lomaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, kaikki sieltä nähdyt kuvat ovat mielettömän upeita :) Jos tulee tilaisuus päästä käymään siellä, niin kannattaa varmasti käyttää se! Se on onneksi aika helpon välimatkan päässä. Kiva kuulla että matkatunnelmat kiinnostaa, varmasti kirjoitan sitten että miten reissu meni! Kiitos! <3

      Poista
  3. Eikä! Me ollaan lähdössä myös Santorinille ihan kohta! Kolmen viikon päästä tarkalleen ottaen. Meillä on hotelli Perissassa ja aikomuksena on käydä myös ainakin Kamarissa, Oiassa ja Firassa. Kamarista bongasin semmosen ulkoilmaleffateatterin, johon olisi tarkoitus mennä joku ilta, jos siellä sattuu olemaan silloin kivoja leffoja ohjelmistossa. Mä kirjoittelen varmaan ensi viikon aikana meidän matkasuunnitelmia blogiin, joten pistetään kommenttia puolin ja toisin, jos keksitään jotain must do -juttuja Santorinia varten!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mikä sattuma! Me lähdetään tasan kahden viikon päästä, eli saatetaan olla siellä jopa osittain samaan aikaan! :D Tuolla Perissassakin vaikutti olevan hyviä ja kohtuuhintaisia majoituksia, ja siellähän on rantakin ihan holleilla :) Kuulostaa tosi siistiltä tuo ulkoilmateatteri, en ollut kuullutkaan! Ehdottomasti jaetaan vinkkejä, jos niitä keksitään :D

      Poista
  4. Odotan innolla matkakertomusta, sillä me suuntaamme Santorinille heinäkuussa häämatkalle <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa! Se on varmasti ihana paikka häämatkalle :) Olinkin kuulevinani sun mainitsevan tästä blogipäivässä, mutta ei tullut tilaisuutta kysellä lisää. Ehdottomasti kirjoitan, jos sille kerran on kysyntää! Olisi kiva myös kuulla lisää teidän häämatkasuunnitelmistanne :)

      Poista