keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Sittenkin DJ?

Häiden musiikkipuoli on ollut meillä tähän asti pihistyslistalla (jolla ei tässä vaiheessa tunnu olevan enää hirveästi asioita...), ja tässä kirjoituksessa kerroinkin aikeistamme juhlia Spotify-soittolistan tahtiin. Tuossa kysymys oli kuitenkin siitä, että emme hankkisi häihin bändiä, enkä tainnut mainita DJ:stä sanallakaan. Se ei oikeastaan olekaan juuri käynyt mielessä ennen tätä.

Olen aistinut sulhasesta muutaman kerran sellaista fiilistä, ettei hän ole ollut vielä valmis lyömään musiikkiasiaa täysin lukkoon. Hääsuunnittelun aikana on jo pari kertaa käynyt niin, että olemme aluksi suunnitelleet hoitavamme jotain itse/vaikeamman kautta, mutta sitten tulleet myöhemmin siihen tulokseen, että homma on parempi ulkoistaa pienestä lisämaksusta huolimatta.

Ja no, esiintyjien kohdalla ei aivan "pienestä" lisämaksusta ole kyse, mutta musiikin ulkoistaminen on alkanut tuntua aina vain houkuttelevammalta ajatukselta, ja nyt olemme alkaneet vakavasti pohtia DJ:n varaamista. Olisihan se kiva, että joku ulkopuolinen (ja ammattilainen) hoitaisi kaiken äänentoistoon ja valaistukseen liittyvän ja toisi vieläpä pelit ja vehkeet itse mukanaan. Juhlapaikallamme on kyllä jonkinlaiset äänentoistolaitteet, joihin olisimme voineet kytkeä soittolistan, mutta ei esimerkiksi mitään tunnelmavaloja.




DJ-kokemuksia lukiessani olen myös alkanut ymmärtää, että ehkä DJ:n kyvyllä lukea juhlaväkeä ja soittaa tilanteeseen sopivaa musiikkia todella on väliä. Aiemmin olen ajatellut, että totta kai pystymme itse rakentamaan sopivan soittolistan, kun kerran tiedämme mistä musiikista tykkäämme. Mutta etukäteenhän on vaikea sanoa, missä vaiheessa tanssilattialla on mikäkin tilanne. DJ pystyy myös vaihtamaan kappaleita saumattomasti ilman taukoja, mikä varmasti parantaa juhlinnan "sujuvuutta".

Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että varmasti ihan kelpo bileet saisi aikaan myös alkuperäisellä soittolistasuunnitelmalla, vaikka se toki vaatisikin hieman säätämistä. Nyt kun DJ-ajatukselle on kuitenkin antanut pikkusormen, niin alkaa tuntua aika vahvasti siltä, että olisimme siihen päätymässä. Se tuo tietenkin aika suuren yksittäisen lisäyksen häiden kuluihin, mutta ainakin voi lohduttautua sillä, että DJ on varmaan ainakin puolet halvempi kuin bändi (jota meille ei tosin muutenkaan olisi ollut tulossa... :D).

Olemme olleetkin jo muutamiin DJ-palveluita tarjoavaan tahoon alustavasti yhteydessä, ja näyttää siltä, että näinkin lyhyellä varoitusajalla on vielä mahdollista saada soittaja. Jos joku osaa antaa DJ-suosituksia tai muita aiheeseen liittyviä vinkkejä, niin kuulisin mielelläni!


Onko teillä muuttunut mieli jonkin hääasian suhteen vielä aika myöhäisessä vaiheessa?


Kuva: Pixabay

2 kommenttia:

  1. Meillä ainakin dj olisi tullut kalliimmaksi kuin bändi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Olen nähnyt paljon erilaisia hintoja sekä DJ:lle että bändeille, ja totta on, että jotkut ammatti-DJ:t veloittavat jopa samoja hintoja kuin bändit. Erikoiselta kuulostaa, että vielä kalliimmaksikin menee, tällaista ei ole tullut itsellä vastaan. Mutta varmasti näitäkin löytyy useampiakin :)

      Poista