tiistai 3. huhtikuuta 2018

Ei pihistys muttei panostuskaan

On mielenkiintoista nähdä hääblogien ja -lehtien kautta, miten erilaiset asiat ovat eri ihmisille tärkeitä: toiselle keskeinen hääyksityiskohta ei jollekin toiselle ole tullut edes mieleen. Ajattelin nyt kertoa muutaman asian, jotka eivät ainakaan tällä hetkellä tunnu itselleni kovin tärkeiltä tai sellaisilta, että niihin tarvitsisi erityisesti panostaa. Tämä ei ole varsinaisesti mikään säästö- tai pihistyskohteiden esittely, vaan tarkoituksenani on avata hieman omaa suhtautumistani näihin asioihin - emme ole vielä yhdessä keskustelleet näistä enkä vielä tiedä Charlien mielipidettä. Tätä on varmaan hauska lukea myöhemminkin, jos mieli olisi ehtinyt muuttua!

Ensimmäisenä voisin mainita hääkengät. En ole koskaan ollut mikään erityinen kenkäfriikki. Tykkään kyllä kauniista kengistä, mutta käytän oikeastaan aina vain samoja (tietenkin eri kenkiä eri vuodenaikoina ym.) enkä muista milloin olisin viimeksi ostanut kenkiä. Tästä syystä luulen, että hääkengiksi hankin lähestulkoon "jotkut vaan" kengät, joita voi sitten käyttää myöhemminkin. Kengiä tulee tuskin edes näkymään pitkän helman alta, joten en halua käyttää niihin paljon rahaa. Täytyy tietysti varmistaa, että kengät ovat sen verran hyvälaatuiset, etteivät ne kuluisi puhki yhdessä illassa (ja sisäänajossa).


Yhden asian tulevista hääkengistäni kuitenkin jo tiedän: niiden tulee olla matalakantaiset. Minusta on ihanaa käyttää korkokenkiä, mutta minulla on niitä vain kolme paria, ja niitäkin käytän hyvin harvoin. Tähän on parikin syytä. Olemme Charlien kanssa melko lailla samanpituiset, ja matalillakin koroilla olisin häntä pidempi. Vaikka en yleensä edes huomaa muiden pariskuntien kohdalla sitä, jos nainen on pidempi, niin itse en kuitenkaan kovin mielelläni ole, ainakaan häissämme. Toinen syy korottomuuteen on se, että en jaksa käyttää korkoja kovin pitkään ennen kuin ne on pakko ottaa pois, enkä osaa edes käyttää liian korkeita kenkiä. Monethan varaavat häihin myös toisen kenkäparin, johon voi vaihtaa jalkojen alkaessa särkeä, mutta edellämainituista syistä minusta on käytännöllisempää hankkia vain yhdet kengät. Toivonkin löytäväni sellaiset kengät, joissa olo on yhtä juhlava kuin korkokengissä mutta mukavampi!


Toinen vähemmän tärkeä hääasia minulle on kakku. En siis missään nimessä tarkoita, että kakku ei olisi minulle herkkuna tärkeä, sillä kaikki makea on minulle suorastaan sydämen asia :D Minua kuitenkin hieman hirvittää, miten paljon viralliset hääkakut voivatkaan maksaa, eikä minulle loppujen lopuksi ole juurikaan väliä, millainen kakun pitäisi olla. Aivan peruskermatäytekakkua en häihin haluaisi, mutta muuten pidän monenlaisista ja simppeleistäkin kakuista. Esimerkiksi todella yksinkertainen Victoria sponge on yksi lempikakuistani.

Kakku on sellainen asia, jonka voisin hyvin kuvitella leipovani itsekin, ja ehkä jopa haluaisin niin tehdä varsinkin säästömielessä. Olen kuitenkin sen verran helposti stressaava ihminen, että pelkään moisen tehtävän häiden alla aiheuttavan ylenpalttisesti huolta, enkä tästä syystä ole ihan varma, kannattaako kakkua edes harkita leipovansa itse. Olisi kiva kuulla tähän aiheeseen liittyviä kokemuksia!


K-linjalla näköjään jatketaan, sillä kolmas "neutraali" kohde voisi hyvinkin olla kukat. Rakastan kukkia, mutta voisin aivan hyvin käydä vain keräämässä kukkia luonnosta ennen häitä käyttämättä paljon aikaa sommitteluun. Tässäkin tosin ongelmana on tuo mahdollinen stressi: kukkien kannattaisi olla mahdollisimman tuoreita, joten keräämisen täytyisi varmaan tapahtua aikaisintaan häitä edeltävänä päivänä. Tästä taisinkin mainita jossakin aiemmassa tekstissä. Olen muutamasta blogista lukenut luonnonkukkapohdintoja, ja seuraan niitä mielenkiinnolla jatkossakin.

Tässä siis muutamia ajatuksia yksityiskohdista, jotka haluan häihin jossain muodossa (ilman kenkiä varsinkin voisi olla hankalaa), mutta joiden hankinnassa voisi mielestäni ottaa rennosti. Kuten alussa sanoinkin, pihistys-sana tuntuu hieman väärältä näkökulmalta tähän tekstiin. Se kuvaa selkeästi rahaa ja säästöä, kun taas oikea suhtautumiseni mainittuihin asioihin on (karkeasti sanottuna) pikemminkin "ihan sama" -osastoa. Tosin rahan säästö saattaa olla suorana seurauksena: jos jokin ei ole erityisen tärkeää, siihen harvoin käyttääkään ylen määrin rahaa. Ajatusta on vaikea pukea sanoiksi, mutta ehkäpä joku kuitenkin löysi tästä sekavasta selityksestä punaisen langan!

Mitä ajatuksia hääkengät, -kakut ja -kukat teissä herättävät? Ajatteletteko niistä samoin kuin minä vai kenties aivan eri tavalla?


Kuvat täältä, täältä, täältä

2 kommenttia:

  1. Minulla oli kenkien suhteen aluksi samat fiilikset. Tähän asti minulla on ollut vain yhdet luottokorot, mutta ne ovat a. mustat ja b. aika kulahtaneet, joten oli hyvä syy hankkia uudet korkkarit. Koska halusin nahkaiset kengät niiden pitkäikäisyyden ja mukavuuden vuoksi, jouduin pulittamaan niistä pidemmän pennin kuin olin suunnitellut. Mutta ei se mitään, kyllä ne varmasti sitten kestävätkin aikaa, kun ovat hyvälaatuiset. :)

    VastaaPoista
  2. Häät ovatkin mitä parhain tilaisuus hankkia uutta! Eikä kallis hintakaan varmaan kirpaise niin paljon, jos on harvoin tehtävä hankinta :)

    VastaaPoista