sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Pyrähdys Mennään naimisiin -messuilla ja Garden by Olon hääpop-up

Eilen lauantaina oli oikea häähumun täyteinen päivä, kun suuntasimme Annan kanssa kahteen eri häätapahtumaan. Ensimmäisenä vuorossa olivat Wanhassa Satamassa järjestetyt Mennään naimisiin -messut, jotka jatkuvat vielä tänäänkin. Minulla ei ollut tällä kertaa mitään suurempaa agendaa, sillä tiesin, että ensi viikon Love Me Do -messuilla on toinen mahdollisuus tutustua hääpalveluihin, jos näiltä ekoilta ei tartu onkeen mitään. Pari ihan fyysistäkin juttua jäi kuitenkin käteen, nimittäin odotetut uudet numerot sekä Häät- että Mennään naimisiin -lehdistä!

Upeita pukuja morsiuspukuliike Josefiinan pisteellä

Messuilla oli ainakin tällä kertaa esillä melko vähän cateringejä tai valokuvaajia, jotka minua kiinnostavat eniten tällä hetkellä. (Tosin nyt jälkeenpäin esittelijöiden listaa läpikäydessäni huomasin parikin sellaista valokuvaajanimeä, jotka minulta olivat jostain syystä menneet ohi itse messuilla.) Pari pitopalvelua bongasin, ja heidän kanssaan juttelinkin. Toinen näistä eli KP Catering tulee itse asiassa järjestämään ruokailun Love Me Do -messujen blogimiittiin, johon ilokseni pääsen mukaan. Kiva että pääsen näin salavihkaa testailemaan mahdollisen pitopalvelukandidaatin ruokia! Myös toiseen pitopalveluun, eli Theron Cateringiin, jätin yhteystietoni tarjousta varten.

Huomioni kiinnitti erityisesti Sari Loves Art -niminen kalligrafiapiste, jonka ympärillä olikin paljon kiinnostuneita. Olen itsekin vähän harjoitellut kalligrafiaa save the date -kortteja varten, ja voisin kuvitella tekeväni myös esim. paikkakortteja samalla tyylillä. En pysähtynyt pisteelle pitkäksi aikaa, mutta ohimennenkin tekstiesimerkit näyttivät upeilta. Pisteellä oli juuri käynnissä pieni kalligrafiademonstraatio, jota oli suorastaan hypnoottista seurata.

Pinni & puuteri -salongilla oli suloinen piste!

Myös messujen ohjelmatarjonta kuulosti kiinnostavalta: saatavilla oli muun muassa Helena Ahti-Hallbergin (joka on muuten minun entinen tanssiopettajani kilpatanssiajoiltani!) tanssi- ja korkokenkäopetusta sekä erilaisia tietoiskuja liittyen esim. häävalokuvaukseen. Itselläni ei ollut tällä kertaa malttia osallistua ohjelmiin, mutta tarjonta ainakin vaikutti melko monipuoliselta.

Yleisesti ottaen Mennään naimisiin -messujen vahvuutena on mielestäni kaunis miljöö ja rauhallisempi tunnelma verrattuna Love Me Do -messuihin, joissa tuntuu olevan usein aika ruuhkaista. Love Me Do -messujen etuna puolestaan on valtava valikoima erilaisia palveluntarjoajia, joita Mennään naimisiin -messuilla taas on vähemmän, osittain tietenkin erikokoisten tilojen vuoksi. Kummassakin on siis puolensa!

Lauantain toisen häätapahtuman koimme oikeastaan aika "vahingossa". Olimme huomanneet Facebookissa Garden by Olon järjestämän hääpop-up -tapahtuman, jota mainostettiin Mennään naimisiin -messujen oheistapahtumana. Emme kuitenkaan olleet ihan varmoja, oliko tämä jokin kutsuvierasjuttu vai kaikille avoin tilaisuus. Päätimme kuitenkin lounaan jälkeen mennä tutkimaan asiaa, ja yllätys oli suuri ja iloinen, kun meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi ja ohjattiin suoraan kuohuviinilasien ääreen. Paikalla oli myös Tårta på tårta -konditorian edustaja herkullisine kakkumaistiaisineen, joten meillä oli varsin ok päivän päätös moussekakkuja ja macaronseja mutustaen ja Finlandia Musiikin pianistin soitosta nauttien. Tilaisuuden juomista vastasi viinien verkkokauppa Bottlescouts, jonka kautta voi tilata juomat joko kotiin tai noutaa itse Tallinnasta Viron-laivojen satamasta. En tiedä, miten hinnat vertautuvat muihin juomienhankintatapoihin, mutta palvelu vaikutti tutustumisen arvoiselta.






Garden by Olo on loungemainen tila ravintola Olon sisäpihalla, jossa on upea lasikatto - siis täydellinen säävarma "ulkotila"! Meidän vierailumme aikana taivas oli sininen, mutta suuret ikkunat toisivat tilaan varmasti jännittävää tunnelmaa huonollakin säällä. Niitä oli kuulemma myös pidetty auki viime kesän helteillä. Ympäröivien toimistotilojen kauniit parvekkeet muistuttivat kuin jostain eteläisen Euroopan katunäkymästä. Tila on varmasti mieleenpainuva juhlapaikka, vaikka hintakin on varmaan sen mukainen. Mutta olisipa kiva päästä joskus itsekin juhlavieraaksi tänne!





Oliko joku muu jommassakummassa tapahtumassa? :)

2 kommenttia:

  1. Oho, tuo pop-uppi näyttää kyllä kivalta! Kuoharia ja pieniä herkkumakupaloja, ei huono lainkaan. Ei sitten törmätty messuilla. Yritin pitää silmät auki, mutta onnistuin näkemään vain vilauksen miittiin osallistuvista sisällä kabinetissa. Me jatkoimme kaasojen kanssa messujen jälkeen sushibuffaan eli onneksi aika herkusti jatkui meidänkin päivä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa näin sut vilaukselta kun vyöryttiin ihmismassan mukana sen kahvilan/viinibaarin ohi (olitte siis siellä sisällä), mutta siinä ei tosiaan ollut oikein mahdollisuutta moikata! Mutta tänä viikonloppuna sitten :) Mekin muuten käytiin sushilla messujen jälkeen :D eli periaatteessa ei olisi kyllä kakun kakkua mahtunut, mutta kun tarjottiin...!

      Poista