torstai 5. syyskuuta 2019

Meikkaaja-kampaaja varattu!

Häämeikki ja -kampaus ovat sellaisia asioita, joita en missään nimessä haluaisi lähteä itse tekemään. Olen mielestäni ihan hyvä meikkaamaan oman naamani arkena, mutta en osaa ottaa huomioon esimerkiksi sitä, miltä meikki näyttää kuvissa. Kampauksia taas en osaa tehdä ollenkaan enkä muutenkaan laittaa hiuksiani juuri mitenkään. Oli siis heti selvää, että hankkisin näitä varten ammattilaisapua.

Minun oli kuitenkin vaikea lähteä etsimään tekijöitä ”sokkona”. Ikinä ei tiedä, miellyttääkö jonkun toisen kädenjälki omaa silmää. Olisi kauheaa, jos hääpäivänä ei olisi ulkonäköönsä sataprosenttisen tyytyväinen. Portfoliokuvistakaan ei oikein pysty sanomaan, onko meikki onnistunut juuri sille henkilölle vai ei (tai itse en ainakaan pysty). Kampaukseen suhtaudun löyhemmin, mutta toki haluan olla tyytyväinen siihenkin. Materiaali on siinä mielessä haastavaa, että minulla on aika ohuet hiukset, joilla on luonnonkiharan ansiosta taipumus hapsottaa ja sojottaa milloin minnekin. Hiusten kunto huononee mitä pidemmäksi ne kasvavat, joten pidän ne noin olkapääpituisina. Se hyvä puoli hiuksissani kuitenkin on, että yleensä ne pitävät muotonsa aika hyvin, jos niitä vaikka kihartaa.

Huipputarkkaa visiota meikistä tai kampauksesta minulla ei ole. Sen kuitenkin tiedän, että haluan peräänkuuluttamani vintagehenkisyyden näkyvän niissäkin. Yritinkin etsiä pääkaupunkiseudulta nimenomaan vintagekampauksiin erikoistunutta tekijää, mutta monenlaisista hakusanoista huolimatta löydökset jäivät köyhiksi. Yhden lupaavalta vaikuttavan kampaamon löysin, mutta siitä oli ristiriitaisia asiakaskokemuksia (joista yhteen omistaja oli vastannut mielestäni tylysti), joten en ollut suoraa päätä myyty. Pidän paikan kuitenkin mielessä, jos joskus tulee tarvetta.

Irinan meikattavana. Kuva: Joni Alhonen

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että minulla on tuore, erittäin hyvä meikkaajakokemus tältä kesältä. Pääsin Annan kaasona Irina Arvokkaan meikattavaksi, ja minusta koko porukan meikeistä tuli todella upeita. Olin kuullut Irinasta paljon hyvää ennenkin, sillä hän on meikannut ja kammannut monia seuraamiani hääbloggaajia. Ajattelinkin kaasomeikkiä eräänlaisena ”koevetona”. En kuitenkaan heti ottanut Irinaan yhteyttä omia häitäni ajatellen, sillä halusin edelleen jatkaa vintage-erikoistuneiden tekijöiden etsintää.

Sitten koko asia unohtui taas hetkeksi, kunnes pari päivää sitten Matkalaulu-blogin meikki- ja kampaus -pohdinnat havahduttivat minut. Olisinko jo peruuttamattomasti myöhässä? Vintagekampaaja-googlettelu ei edelleenkään tuottanut yhtään enempää tulosta kuin aiemminkaan. Päätin lopulta ottaa yhteyttä Irinaan, tosin pienen epäilyksen vallassa, sillä hän on hyvin suosittu ja arvelin yhdeksän kuukauden varoitusajan olevan aivan liian vähän.

Mutta kas! Hän vastasikin olevansa vielä vapaana hääpäivänämme, ja kaiken lisäksi hän sanoi vintagekampauksenkin onnistuvan. Olin lähettänyt hänelle muutaman esimerkkikuvan kiinnostavista tyyleistä. Moni on sanonut, että Irina osasi loihtia täydellisen kampauksen epämääräistenkin kuvailujen perusteella, joten en sinänsä epäillyt hänen taitojaan, mutta aina on kiva saada varmistus. Sovimme, että Irina tekee hääpäivänä minulle sekä meikin että kampauksen ja kaasoille meikit. Kaasoille täytyy vielä etsiä kampaaja, mutta toivon, että se sujuu jouhevasti.

Ihanaa, että tämäkin alun perin pientä huolta aiheuttanut asia on nyt hoidossa!


5 kommenttia:

  1. Näytitte todella upeilta kaikki. Hienoa, että taitava tekijä on varmistunut. Itsekin olen ihaillut Irinan meikkaus- ja kampaustaitoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! 😍 Minäkin olen tosi tyytyväinen valintaan ja että Irina oli vielä vapaana!

      Poista
  2. Ihana kuva sinusta! Ja ilo olla välillisesti avuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja kiitokset epäsuorasta herättelystä vielä tätäkin kautta!

      Poista
    2. Tai enpä tainnutkaan aiemmin varsinaisesti kiittää, joten kiitos! :D

      Poista