maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi kihloissa ja uutta puhtia

Viime päivinä olen huomannut itsessäni aivan uutta innostusta hääsuunnitteluun, vaikka syksy ja alkutalvi ovat kuluneet suunnitelmien puolesta aika verkkaisesti. Liekö kyse normaalista uuden vuoden inspiraatiosta tai sitten siitä, että tänään kihlauksestamme on kulunut tasan vuosi! Mennyt vuosi on tuntunut yhdeltä hujaukselta, mutta siihen on silti mahtunut vaikka mitä. Olen aloittanut uuden harrastuksen tämän hääblogin muodossa ja saanut sen kautta paljon hienoja hetkiä ja uusia tuttavuuksia, mistä olen tosi iloinen. Toivottavasti vuosi 2019 sujuu samoissa merkeissä!

Ja huomenna saamme sanoa, että häämme ovat "ensi vuonna"! Olen ihan hämmästynyt siitä, miten paljon puhtia tuo ajatus minulle on antanut. Tuntuu jopa siltä, että tässähän alkaa tulla kiire! ;) Toivon, että pystymme pitämään säännöllisen tahdin asioiden hoitamisessa. Tiedän valitettavan hyvin, että jos jokin homma tuntuu vaikealta, lakaisen sen mielessäni maton alle ja lykkään sen hoitamista viimeiseen asti. En missään nimessä halua herätä vuoden päästä siihen, että meiltä puuttuisi vaikka häiden pitopalvelu tai valokuvaaja.

Noiden kahden nostaminen esimerkiksi kertonee siitä, että ne ovat mielestäni seuraavat hoidettavat asiat. Pitopalveluiden kartoittamisesta huutelin jo syyskuun alussa, mutta siinä asiassa ei olla päästy puusta pitkään. Muutama tarjouspyyntö on tehty ja niistä on löytynyt pari varteenotettavaa vaihtoehtoa, mutta mitään ei olla tutkittu tarkemmin. Syksyn projektimme oli save the date -korttien askartelu, ja huomasin sen tuoksinassa, että ainakin itselleni tuntui paremmalta keskittyä yhteen asiaan kerrallaan kuin yrittää kahta samanaikaisesti (kortit vs. pitopalvelu).

Kuva: Taru Pitkänen

Yritän olla ajattelematta, että emme ole ottaneet kaikkea hyötyä irti yli kahden vuoden hääsuunnitteluajasta, vaikka tässä olisikin ollut aikaa hoitaa paljon kaikkea sellaista, mitä on vielä tekemättä. Ajassa ei voi kuitenkaan palata taaksepäin, ja olemme sentään saaneet tehtyä parikin sellaista asiaa, joiden hankaluutta aiemmin tuskastelin. Koin sekä hääpaikan etsinnän että vieraslistan laatimisen vaikeiksi rasteiksi, mutta niin nekin vain on hoidettu pois päiväjärjestyksestä.

Tuokoon siis vuosi 2019 niin meille kuin kaikille muillekin tehokkuutta ja inspiraatiota hääsuunnitteluun! Monista kanssabloggaajistani tulee tänä vuonna vaimoja, joten vuosi on varsinkin heille erityisen jännittävä. Odotan suurella innolla, että pääsen lukemaan heidän häistään! Pääsen itsekin häävieraaksi tänä vuonna, kun heinäkuussa vietetään rakkaan ystäväni Annan häitä, ja syyskuussa naimisiin menee yksi Charlien bestmaneista. Ensi vuoteen mahtuu siis paljon ihania juhlia!

Onko (onhan) lukijoiden joukossa muitakin, joiden on välillä vaikea saada asioita aikaiseksi, vai ovatko kaikki varsinaisia tehopakkauksia hääsuunnittelun suhteen? Mitä teillä on seuraavana hääasialistalla? Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

8 kommenttia:

  1. Tuttu tunne! Vaikka itse haluaisin meidän häiden suhteen olla tosi ajoissa, niin huomasin, että monesta asiasta ajattelen, että kyllä sen kerkee vasta tammikuussa 😄 ja nyt olo on laiska, kun toteaa, että viimeiseen kuukauteen ei ole saanut aikaiseksi oikein mitään 🙈

    VastaaPoista
  2. Huomaan ajattelevani tosi paljon, että "sitten kun meillä on juhlapaikka". Paikan myötä tosin määräytyy meillä juhlapäivä ja vasta sitten voi etsiskellä vaikka sitä pitopalvelua, joten ajatus on kyllä ymmärrettävä. Mutta vähän välitilalta tämä hetki kuitenkin tuntuu! Alussa eli viime kesänä olisi ehkä tosiaan pitänyt kiirehtiä enemmän, mutta silloin minulla oli tunne, että vuoteen 2020 oli vielä niin pitkä aika, että kehtaako tässä vielä innostua... Mutta ei voi mitään, pitää ottaa tästä uudesta vuodesta kaikki ilo irti! :)

    P.S. Se käännöspostaus oli tosi kiinnostava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tosi kiva että tykkäsit! Juhlapaikka oli minullekin sellainen juttu, jonka varmistuminen vasta lopullisesti konkretisoi koko häähomman, ja ennen sen varaamista tuntui tosi hankalalta suunnitella oikeastaan yhtään mitään. Meilläkin hääpäivä riippui nimenomaan paikasta, joten samaistun paremmin kuin hyvin! Toivottavasti saadaan kumpikin paljon aikaiseksi seuraavina kuukausina :) Muuten, kiva kun kommentoit! Nyt löysin sinunkin blogisi :)

      Poista
  3. Varmasti saadaan! :) pitääkin lueskella teidän paikanetsinnästä, ehkä saan siitä rohkaisevan esimerkin :)

    VastaaPoista
  4. Oi kyllä on, minun on välillä hyvinkin vaikeaa saada asioita eteenpäin tai varsinkaan päätöksiä tehtyä.. Itse vielä liiaksi tuudittaudun siihen, että minulla ei ole vielä yhtä kiire kuin tämän kesän morsiammilla, koska meidän hääthän ovat VASTA syksyllä. Vaikka eihän tuo syyskuun ensimmäinen viikonloppu vielä hirveän syksyä ole. :D Ja hei muuten, ihana kuva teistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti oli jäänyt kokonaan huomaamatta, pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Tosi kiva kuulla että en ole ainoa tässä, ja että täällä näköjään on ainakin muutama muukin samanlainen :D Syksy tosiaan tuntuu aika kaukaiselta kun on pitkä kesäkin vielä edessä! Ja kiitos! <3

      Poista