torstai 25. huhtikuuta 2019

Mitä seuraavaksi?

Olemme nyt siinä onnellisessa asemassa, että suurimmat yksittäiset häihin liittyvät asiat ja varaukset on nyt tehty: meillä on juhlapaikka, pitopalvelu ja viimeisimpänä valloituksena hääkuvaajat. Tämä pyhä kolminaisuus on pyörinyt alusta asti mielessäni joukkona tärkeimpiä hommia, joihin oli helppo ja pakollistakin paneutua kunnolla heti hääsuunnittelun alettua. Myös vieraslista on mahdollisia, myöhempiä muutoksia lukuunottamatta selvillä, ja vieraille on ilmoitettu naima-aikeista save the date -kutsujen myötä. Pientä teemanpoikastakin on mietitty.

Nyt huomaan itsessäni pientä päättämättömyyttä. Mitä tehdä, kun tärkein on tehty? Tiedän toki ahkerana hääblogien ja -lehtien kuluttajana, että nythän ne suunnittelut vasta varsinaisesti saavat siivet alleen, kun ns. pakolliset asiat on hoidettu. Häiden järjestämiseen liittyy vielä tusinoittain yksityiskohtia, jotka kaipaavat hoitamista. Jonkinnäköiset juhlat saisi kuitenkin aikaan jo näillä tähän asti hoidetuilla jutuilla - muu on lähinnä hienosäätöä. Mihin suuntaan sitä sitten lähtisi seuraavaksi?

Hääsuunnittelun tie, mihin viet?

Olemme hieman jo selvitelleet sitä ihan oikeasti tärkeintä, eli vihkitoimitusta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että maistraateissa voi olla eroja vihkijöiden varausasioissa, ja että yli vuotta aiemmin voi olla turhaa edes yrittää tehdä varauksia virka-aikojen ulkopuolisista vihkimisistä. Tietenkään siitä ei ole mitään haittaa, että asiaa tiedustelee jo nyt.

Olen myös antanut itselleni luvan alkaa suunnitella hääpukuasiaa pidemmälle, ja minulla onkin tuolla luonnoksissa tekstiä omista hääpukuhaaveistani. Pukuasia ei ole työlistalla kuitenkaan ihan seuraavana, sillä en halua alkaa varata mitään sovitusaikoja vielä näin aikaisessa vaiheessa.

Ei ole lainkaan hullua alkaa suunnitella hääkutsujakaan ja niihin tulevaa tekstiä jo lähikuukausina, sillä etenkin englantilaisten kutsut olemme ajatelleet lähettää/toimittaa jo joulun alla, kuten myös save the datet viime jouluna. Näin he saavat noin puoli vuotta aikaa tehdä matkajärjestelyt. Suomalaisten kutsut lähetämme varmaankin alkukeväällä. Save the datejen tekeminen kesti kauemmin kuin olin ehkä odottanut, joten täytyy varmistaa, että varsinaisiin kutsuihin on tarpeeksi aikaa - niihin kun täytyy saada täsmälleen tarkat tiedot ja infot karttoineen. Sitä ei ole vielä päätetty, että teemmekö jälleen kutsut itse vai tilaammeko ne jostain.

Näiden lisäksi on tietenkin vielä vaikka mitä hommia, ja tässä onkin ehkä havaittavissa pientä runsaudenpulaa, kun mahdollisuuksia on niin paljon! Miten te etenitte hääsuunnitteluissa, kun nämä suuret, "pakolliset" rastit oli saatu pois alta? Onko meillä kenties vielä tekemättä jotain tärkeää, joka olisi hyvä hoitaa mahdollisimman aikaisin?



4 kommenttia:

  1. Meillä mennään aika samassa vaiheessa, tuo ”pyhä kolminaisuus” on hoidossa. Tunnistan tuon ”mitäs nyt?” -olon hyvin! Me ollaan selvitelty nyt sitten bändiasioita, mutta ei olla osattu tehdä mitään päätöksiä :D Tuota vihkimisen varausta olen myös pohtinut, että lienemme aivan liian ajoissa asian kanssa, mutta toisaalta voisi ainakin selvittää koska sen voi varata... Ja hahah, oon myös menossa huomenna sovittelemaan mekkoja :D (ja häät siis kaksi viikkoa ennen teitä...) Itse järkeilin niin, että asiasta tulee kuitenkin joku kriisi kun aivan täydellistä mekkoa ei löydykään, niin onpa sitten aikaa kiertää liikkeitä vaikka eri kaupungeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hauskaa että siellä on joku lähes täsmälleen samassa tilanteessa! :D Tuota selvittelytyötä voisi tosiaan tehdä varmaan milloin vain. Meillä ei ole vielä ihan selvillä, mikä on tarkka vihkiaika, mikä pitäisi tietenkin selvittää ennen lopullista varausta. Mutta ehkä summittainenkin aika kelpaisi tässä vaiheessa.

      Ooh, ihanaa sovittelutuokiota! <3 Tuo on kyllä tosi hyvä pointti! En halua itsekään, että asiassa tulee kiire, enkä luota siihen että löytäisin välttämättä kovin helposti tai nopeasti sopivaa pukua. Ehkä joskus kesällä voisin itsekin alkaa tutkia asiaa! Olin kaasona mukana ystäväni mekkoetsinnöissä n. 9-10 kk ennen häitä, ja joissain paikoissa henkilökunta puhui siihen malliin, että olimme aika myöhään liikkeellä. Täytyy siis yrittää keksiä joku optimaalinen aika :D

      Poista
  2. Tuo on kyllä ärsyttävä tilanne, kun isot jutut on jo hoidossa, mutta ihan vielä ei viitsisi käydä pienempien yksityiskohtien kimppuun. Itse rupesin tuossa kohtaa hiomaan suunnitelmia yhtä tarkemmaksi ja tarkemmaksi ja jos oli jo jotain aivan varmoja juttuja niin rupesin myös pikkuhiljaa toteuttamaan niitä. Ihan liikaa ei nimittäin kannata myöskään roikuttaa asioita, sillä sitten on ihan älyttömästi hommaa häiden lähestyessä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! En missään nimessä halua, että häiden lähellä tulee kiirepaniikki, joten täytyy alkaa pikku hiljaa selvitellä asioita, vaikka se ei vielä kovin järkevältä tuntuisikaan. Aina sitä varmaan jotain hommaa löytyy :D

      Poista