perjantai 3. tammikuuta 2020

Häävuosi on käynnistynyt tohinalla

Kahden vuoden kihlauksen jälkeen tuntuu aika uskomattomalta sanoa, että meidät häät ovat tänä vuonna. Siis niihinhän on enää viisi kuukautta! Tajusin vasta joskus pari viikkoa sitten, että itsenäisyyspäivänä häihin oli tasan puoli vuotta. On hassua, miten paljon lähempänä häät tuntuivat olevan heti, kun kello viimein napsahti tämän vuoden puolelle, verrattuna esimerkiksi edelliseen päivään.

Vaikka tehtävää ja kaikenlaista selvittelyä onkin vielä vaikka miten paljon, minulla on tällä hetkellä hääsuunnittelun suhteen aika levollinen olo. Olemme saaneet asioita paljon eteenpäin jo näinä vuoden ensimmäisinä päivinä ja niiden lisäksi puhuneet paljon vielä hoidettavista tehtävistä, mikä on selkiyttänyt ajatuksia.



Tämän hetken tärkeimmän tehtävän eli varsinaisten kutsujen teon aloitimme jo viime vuoden puolella, mutta niiden viimeistely joutui väistymään joulukiireiden tieltä. Pohdiskelin tässä save the date -korttien askartelusta kertovassa tekstissä, että en välttämättä jaksaisi tehdä myös varsinaisia kutsuja kokonaan itse, vaikka yhdessä puuhailu olikin hauskaa. Selasimme läpi monesta blogista tutun Vistaprintin valikoimat, mutta vaikka löysimmekin kivoja vaihtoehtoja, mikään niistä ei itsenään tuntunut täydelliseltä. Päädyimmekin suunnittelemaan kutsujen ulkoasun itse, mutta painatamme ne kuitenkin Vistaprintillä. Valmiiden kutsupohjien lisäksi palveluun voi ladata oman tiedoston, joka siellä sitten painetaan.

Kuten save the dateissa, teimme kutsuistakin sekä englannin- että suomenkieliset versiot. Olemme toistaiseksi tilanneet vasta enkunkieliset siltä varalta, että painossa menisi jokin vikaan ja tiedostoon pitäisi tehdä muutoksia. Nyt ne ovat jo matkalla meille, joten toivottavasti pääsemme pian tilaamaan myös suomenkieliset kutsut. Lisäksi meidän pitää viimeistellä ja tulostaa infokirjeet, jotka liitämme kutsuihin mukaan. Esittelen kutsut vasta sitten, kun ne ovat löytäneet tiensä vieraille, mutta niissä on näkyvissä samaa kirjateemaa ja lemmikinsinistä väriä kuin save the dateissakin. :)

Edistystä on tapahtunut myös muun muassa molempien hääasujen sekä hääviikonlopun majoitusten suhteen, niin viime vuoden viimeisten kuin tämän vuoden ensimmäisten päivien aikana. Ajattelin, että voisin kirjoittaa näistä ihan omat tekstit, niin täällä pysyy edes jonkinlainen järjestys!


Syksyn 2019 Love Me Do -blogimiitin yhteydessä pääsimme ammattikuvaajan kameran eteen!
Kuva: Camilla Bloom Photography


Tammikuussa pidetään jälleen kahdet häämessut, Love Me Do ja Mennään naimisiin. Aion mennä ehdottomasti ainakin Love Me Do -messuille, sillä niillä julkistetaan Vuoden hääblogi! Osa suosikkiblogeistani onkin upeasti päässyt finaaliäänestykseen (joka on muuten 13.1. asti käynnissä täällä). Tarkoituksena olisi myös hyödyntää messutarjouksia ja saada toivottavasti ostettua vihkisormus.

Vaikka hääjutut ovatkin nyt häävuoden alussa erityisen ajankohtaisia, häämessuille osallistuminen ei tunnu enää tässä vaiheessa yhtä tärkeältä kuin aiemmin. Niin moni asia alkaa olla jo selvillä, että messuilta saa irti lähinnä tunnelmaa (toki se on suuri osa niitä muutenkin!) eikä niinkään enää hankintoja tai palveluntarjoajia. Sanoisinkin, että oman kokemukseni mukaan paras aika häämessuiluun on siinä vaiheessa hääsuunnittelua, kun on jo ideoita mutta ei juurikaan varauksia. Ensimmäisillä messuillani kihlaus oli niin tuore asia, että en oikein osannut tarttua mihinkään, mutta seuraaviin messuihin mennessä lähes kaikesta oli jo jonkinlainen visio, jonka puitteissa oli helpompi tutustua tarjontaan. Viimeisimmillä messuilla nautin tosin myös siitä, että minulla oli tähtäimessä vain pari tiettyä asiaa, joille pystyin antamaan kaiken huomion. Suuret messut tuntuvat helposti hengästyttäviltä, jos haluaa tutkia jokaisen pöydän ja pisteen.


Onko siellä muita tämän vuoden morsiamia? Millaiset fiilikset teillä on?




4 kommenttia:

  1. Kylläpä viisi kuukautta kuulostaa lyhyeltä ajalta! Teidän häät ovat jo ihan pian, hauskaa! Samansuuntaiset ajatukset häämessujen suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Ja sitten pian perään teidänkin!

      En ollut välttämättä aluksi ajatellut mennä Mennään naimisiin -messuille, mutta huomasin, että siellä on jonkinlainen bloggaajien paneelikeskustelu, joka olisi kyllä kiinnostava nähdä! Voi siis olla, että käyn molemmilla messuilla kuitenkin 😅

      Poista
  2. Tämän vuoden morsian täällä! Tosiaan alunperin häät oli tarkoitus pitää elokuussa -21, mutta viime viikolla tehtiin päätös, että siirretään häitä tälle vuodelle. Kirkko varattiin tänään ja nyt lähdenkin innolla messuilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, jännittävää! Hauskaa että pääsettekin naimisiin aiottua aiemmin 😊 Messuiloa ja tsemppiä hääjärjestelyihin!

      Poista