tiistai 7. tammikuuta 2020

Huntu ja korvakorut esittelyssä

Päätin vasta muutama kuukausi sitten, että haluan hunnun osaksi hääasua. Minulla ei ollut hunnusta pitkään aikaan kovin voimakasta mielipidettä, vaikka tiesinkin, että haluan jotain pään koristeeksi. En myöskään ajattele huntua minkään symbolina vaan pelkästään esteettisenä asusteena. Mietin jossain vaiheessa vintagetyylistä birdcage-huntua, mutta nyt se tuntuu minusta vähän liian teatraaliselta/rooliasumaiselta.

Omilla hääpukusovituskerroilla kokeilin muutamia pitkiä huntuja, ja lopullinen päätös alkoi hieman nostaa päätään. Kuten olen monilta muiltakin kuullut, huntu viimeisteli morsianfiiliksen ja toi asuun entistä enemmän ainutlaatuisuutta - milloin muulloin olisi mahdollisuus käyttää huntua kuin hääpäivänä? Pakko myöntää, että muiden morsianten ihanat hunnunheilautuskuvat saattoivat vaikuttaa päätökseen myös!


Birdcage-huntu. Kuva Pinterest


Kokeilin hääpukuni tilauskerralla kaunista täyspitkää huntua, jossa oli pitsireuna vain alaosassa. En kuitenkaan halunnut tehdä huntupäätöstä vielä silloin, vaan tulin myöhemmin liikkeeseen uudelleen valmiina tilaamaan tuon hunnun. Sitä ei kuitenkaan enää ollut, kuten ei myöskään mallikappaletta puvustani, jonka kanssa olisin mielelläni huntuja sovittanut. Myyjä toi minulle malliksi toisen puvun, jossa oli samaa pitsiä, sekä muita samankaltaisia huntuvaihtoehtoja. Alkuperäisen hunnun olisin voinut yhä tilata "sokkona", mutta en jotenkin uskaltanut.

Päädyin pitkän jahkailun jälkeen (taivaan kiitos kärsivällisestä myyjästä!) hieman erilaiseen huntuun kuin se alkuperäinen. Myyjän opastuksella näin mallikuvista, että alkuperäisen hunnun pitsi oli loppujen lopuksi aika erityylistä kuin hääpukuni pitsi, kun taas ostamani hunnun pitsi sopi pukuun paremmin. Toinen eroavaisuus on pitsireunan pituus - ostamassani hunnussa pitsi nousee noin säären korkeudelle eikä jää vain lattian tasaan kuten alkuperäisessä. Jännityksellä odotan, miltä huntu näyttää hääpukuni kanssa, kun sen vihdoin saan!

Jos hääpukuni olisi kirkkaammanvalkoinen, olisin hyvin todennäköisesti hankkinut hunnun hääkirppikseltä moninkertaisesti halvemmalla. En kuitenkaan rohjennut hankkia huntua pystymättä vertaamaan sitä pukuni sävyyn. Vaikka en lopulta voinutkaan sovittaa huntua ja pukua yhdessä, myyjä toi malliksi toiselle asiakkaalle saapuneen version puvustani, ja saatoimme nostaa hunnun pukua vasten ja varmistua sävyjen yhteensopivuudesta. Sain hunnun suoraan mukaani ja maksoin siitä Black Friday -alennuksen jälkeen melkein tasan 200 e. Onhan se aika kova hinta tyllinpalasesta, mutta menköön...

Hunnun pitsireuna



Korvakorut puolestaan ovat yksi harvoja hääjuttuja, joista minulla on ollut koko ajan aika selkeä visio. Muita koruja ei hääpukuni (sormusten lisäksi) kaipaakaan. Halusin jotain vanhanhenkistä, ehkä jopa aitoa vintagea, ja mieluiten pisaranmalliset, roikkuvat helmet. Selasin Etsystä sivukaupalla kriteerit täyttäviä korviksia, ja aikeenani oli tiirailla sopivia myös mm. vintagemessuilta.

Korvikset löytyivät lopulta vajaa kuukausi sitten Vanhan ylioppilastalon joulutorilta Modo Mion pisteeltä 24 euron hintaan. Olen pitkään ihaillut Modo Mion koruja, ja jo edellisen vuoden joulutorilla totesin sen potentiaalin hääkorurintamalla sitten kun minulla olisi hääpuku. Siellä olikin useita kauniita helmikoruja, mutta vain yksi korvispari oli kuin suoraan mieleni kiemuroista ruumiillistunut!


Tajusin vasta kotona, että korujen taustapahvi oli kirja-aiheinen - täydellistä!
"Ristien" keskellä olevat kivet ovat paljon blingimmät kuin kuvassa.


Olisin mielelläni ostanut korvakorut käytettyinä, mutta melkein yhtä hyvältä tuntui tukea kotimaista käsityötä. Olin valmis hankkimaan vaikka koko hääasun käytettynä, mutta lopputulos onkin päinvastainen: puku ja kaikki asusteet on ostettu uutena (paitsi häälaukku, jota en välttämättä aio edes käyttää). Se ehkä vähän kirpaisee omatuntoa, mutta toisaalta - etsinnöistä huolimatta parhaat eli minua eniten miellyttävät vaihtoehdot olivat uusia, ja olen kaikkiin asun osiin todella tyytyväinen! (Paitsi kenkiin, jotka eivät vieläkään istu jalkaan mukavasti, vaikka olen ajanut niitä ahkerasti sisään ja käyttänyt jo yksissä juhlissakin...)


Käytittekö/käytättekö te huntua häissänne? Millaisia asusteita hääasuunne kuuluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti