sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Mennään naimisiin - ekat häämessut morsiamena

Noin kuukausi sitten Wanhassa satamassa järjestettiin Mennään naimisiin -messut, joista onkin jo paljon kirjoitettu eri blogeissa. Ajattelin itsekin palata messujen tunnelmiin tekstin ja kuvien muodossa, vielä kun muistan niistä edes jotain :D

Nämä olivat tosiaan elämäni ensimmäiset häämessut, joihin sain osallistua morsiamena - vähän yllättäenkin. Olimme nimittäin sopineet ystäväni Annan kanssa jo joskus syksyllä käyvämme messuilla yhdessä, minä kun olen yksi hänen kaasoistaan. Sitten tuli uusivuosi ja kosinta ja tajusin ilokseni, että nyt voinkin tunnelmoida messuilla ihan morsiamenkin asemassa! Ja Annasta tuli samaan syssyyn yksi minun kaasoistani, joten oltiin molemmat tuplaroolissa paikalla. 

Olimme sopineet tapaavamme messulauantain toisen häämuotinäytöksen jälkeen, sillä siihen loppui hääbloggaajien miitti, johon Anna osallistui (hän kirjoittaa Bride & co -blogia). Saavuin paikalle noin varttia ennen muotinäytöstä, ja olin häkeltyä messutilan kojujen määrästä niin, että minulla kesti hetken löytää sali, jossa muotinäytös pidettiin. Sain kuitenkin oikein hyvän paikan, ja sali täyttyikin kunnolla vasta juuri ennen näytöksen alkua.


Ikävä kyllä en saanut itse näytöksestä kunnon kuvia hämärässä salissa, mutta oli huikeaa nähdä samassa paikassa niin paljon kauniita pukuja, joista monet olisi voinut hyvin kuvitella itsellekin. Tämä oli mielestäni yksi suurimmista eroista ensimmäisiin häämessuihini eli viime kevään Love me do -messuihin: Love me don näytöksen puvuista monet olivat jotenkin niin "muotinäytösmäisiä" (= erikoisia tai superkimaltelevia), että niistä ei saanut niin paljon irti kuin olisi tulevana morsiamena halunnut (vaikka en silloin ollutkaan vielä kihloissa). Mennään naimisiin -messujen näytös taas oli paljon hedelmällisempi itseäni ajatellen. Joukossa oli paljon erilaisia tyylejä ja malleja, joista tosiaan monet olisin hyvin voinut kuvitella itseni päälle.




Näytöksen jälkeen lähdimme kiertämään messujen näytteilleasettajien pisteet. Ehdottomasti parhaiten edustettuna olivat erilaiset kultasepänliikkeet, joissa kävikin kova kuhina koko sinä aikana, jonka messuilla vietimme. Mekin kävimme sovittelemassa muutamia mahdollisia vihkisormuksia. Oma suosikkini sovittamistani vaihtoehdoista oli kihlasormukseni kanssa yhteensopiva Sandbergin Suvituuli-malliston pyöreäosainen sormus.

"Tositarkoituksella" vihkisormusjahdissa en toki vielä tässä vaiheessa ole, mutta oli kiva kokeilla muutamia vaihtoehtoja. En ole myöskään vielä varma, haluanko vihkisormukseksi näin samanlaista sormusta kuin kihlasormukseni, mutta tämä pohdinta voi onneksi hautua vielä pitkän aikaa.




Messuilla oli myös paljon kauniita kattausesimerkkejä, joista muutamia napsin talteenkin. Meillä ei ole vielä mietittynä mitään väriteemaa tai juuri muitakaan koristelujuttuja, joten varsinaista vaaria en näistä vinkeistä ottanut (voiko noin edes sanoa? :D) mutta on aina mukavaa katsella kauniita asetelmia ja koristeita.





Otin myös talteen muutamien palveluntarjoajien ja juhlapaikkojen nimiä. Mikään yksi tietty ei kuitenkaan pompannut esiin, sillä messujen aikaan tiesin vielä nykyistäkin vähemmän siitä, mitä me omilta häiltämme haluamme. Minulla ei siis ollut mitään filtteriä tarjontaa tutkiessa, mikä ehkä aiheutti jonkinlaisen runsaudenpulan päässäni. Messuista saakin varmasti enemmän konkreettisia asioita irti sitten, kun hääsuunnitelmat ovat vähän pidemmällä.

Viime kevään Love me do -messut vertailukohtanani jäin näiltä messuilta kaipaamaan esimerkiksi jotain pistettä, jossa olisi voinut tutustua erilaisiin kutsukortti-ideoihin. Ainakaan sellaista en oman kiertelyni aikana huomannut. Ikuisena sokerihiirenä olisin myös kaivannut hääkakkumaistiaisia :D Itselleni Mennään naimisiin -messujen kohokohdaksi nousi ihana häämuotinäytös sekä yleinen mukava häähumutunnelma, joka oli mukava kokea ystävän kanssa. Tämän kevään Love me do -messut jäivät valitettavasti väliin, joten häämessuilu jatkunee seuraavan kerran vasta syksyllä.

Ja tervehdys kaikille jotka olette tähän blogiin eksyneet, ihana nähdä että tekstejä luetaan <3


Sormuskuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti