keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Reilu kuukausi kihlauksesta - alustavia hääsuunnitelmia

Jotta meistä ja häistämme saisi paremman kuvan, ajattelin koostaa vähän itseänikin varten muutamia seikkoja, joista olemme tämän ensimmäisen kihlakuukauden aikana keskustelleet. Hyvin alkuvaiheessahan koko suunnittelu vielä on, mutta muutamat suuret linjat ovat jo jotenkuten tiedossa.

Häävuosi. Päivää ei ole vielä päätetty, mutta olemme päätyneet siihen, että 2020 olisi häillemme sopivin vuosi, ja todennäköisimmin kesäaika. Koska meillä ei ole mitään tiettyä tärkeää päivämäärää kesäkuukausina, hääpäivän tulee luultavasti määrittelemään tulevan juhlapaikan varaustilanne, vaikka tämä ei kovin romanttiselta kuulostakaan :D




Vihkimismaa. Päätimme aika nopeasti, että häämme vietetään Suomessa. Vaikka mielikuvissani olisikin ihanaa mennä naimisiin joillain tuulisilla nummilla (käytännöllisyys onkin toinen tarina), Suomessa vihkiminen on käytännön kannalta paljon helpompi ja järkevämpi vaihtoehto.

Juhlat Englannissa. Aiomme pitää häiden jälkeen juhlat myös Englannissa niitä sukulaisia ja ystäviä varten, jotka eivät Suomeen pääse. Lisäksi on minusta mukavaa, että molempien kotimaat ovat jonkinlaisessa asemassa hääjärjestelyissä.




Vieraiden määrä. Tällä hetkellä kuvittelemamme vierasmäärä on 100 hengen paikkeilla (kunhan olemme ensin karsineet pelottavan suureksi paisunutta alkuperäistä listaa). Meillä on molemmilla suurehkot lähisuvut johtuen vanhempien monista sisaruksista ja sukuihin muodostuneista uusioperheistä, joten tämä automaattisesti nostaa henkilömäärää. Vieraiden lukumäärä tulee karsiutumaan aika rajusti (no niin, nyt tuli Salkkari-Roosa mieleen) siksikin, että monilla Charlien sukulaisilla ei varmaankaan ole mahdollisuutta tulla Suomeen. Haluamme kuitenkin kutsua virallisesti Suomeen nekin, jotka todennäköisesti pääsevät vain Englannin juhliin, joten suurempaan määrään lienee parasta varautua. Tämä on tällä hetkellä ehkä suurin kysymysmerkki, joka täytyy ratkaista ennen kuin voimme kunnolla paneutua juhlapaikan etsintään.

Vihkitilaisuus. Tällä hetkellä siviilivihkiminen on melko todennäköinen vaihtoehto meidän kohdallamme. Kuulumme kumpikin kirkkoon, mutta uskonto ei oikeastaan ole osa kummankaan elämää, joten tuntuisi hieman väärältä järjestää kirkkovihkiminen. Minusta kirkoissa on kuitenkin aivan ihana tunnelma, mikä olisi mukava saada omiinkin häihin, mutta tärkeämpää lienee se, että pystymme itse seisomaan vihkikaavan sanojen takana ja kokemaan, että vihkiminen on juuri meille luotu tilaisuus.



Juhlapaikka. Koska häihimme on tulossa vieraita myös ulkomailta, on luultavasti helpointa järjestää juhlat pääkaupunkiseudulla, missä vieraiden on helppo yöpyä (ja tietysti siksikin, että asumme täällä). Pidämme kovasti luonnosta, joten toivoisimme löytävämme kivan paikan esimerkiksi meren tai järven rannalta, tai vähintäänkin jostain missä on puita ja vihreää ympärillä. Jonkinlainen oma piha-alue paikalla olisi suotavaa olla. Olemme toistaiseksi katselleet sekä ravintoloita että paikkoja, joihin saa tuoda omat juomat. Juhlapaikan etsiminen helpottuu erityisesti sitten, kun vieraslista muotoutuu tarkemmin.

"Bridal party". Sekä kaasot että bestmanit oli päätetty oikeastaan jo monta vuotta ennen kihlausta. Meillä on kummallakin jo monen vuoden ajalta parhaat ystäväporukat. Hauska sattuma on se, että porukat ovat samankokoiset eli Charlielle tulee kolme bestmania ja minulle kolme kaasoa. Vaikka symmetrialla ei tässä asiassa olekaan väliä, niin minusta on silti tosi kiva ajatus, että meillä on sama määrä tärkeitä ihmisiä hääjoukkiossa.




Teemantapainen. Tämä ajatus on vielä erittäin lapsenkengissä, mutta olemme ajatelleet, että olisi kivaa jos häissä näkyisi jollain tapaa kiinnostuksemme kirjoihin ja kirjallisuuteen. Tätä olisi helppo soveltaa monin eri tavoin, esim. kutsukorteissa ja koristeissa. Minusta kirjat ovat todella kauniita esineitä, ja tästä voisi saada paljonkin irti menemättä kuitenkaan överiksi. En halua sentään, että häiden jokainen yksityiskohta kuvastaa teemaa, ettei tule ähkyä. Tästä voisin kirjoittaa enemmän ajatuksia ihan omassa postauksessaan jossain vaiheessa.




Budjetti puolestaan on sellainen asia, josta ei juurikaan olla juteltu. Vaikka onkin tullut tutustuttua hääjuttuihin jo aika paljon ja tietää suurin piirtein, mitä tiettyjen elementtien voi odottaa maksavan, niin omalla kohdalla tuntuu vielä hieman hankalalta hahmotella budjettia. Alussa varmasti helpottaisi jonkinlainen ajatus siitä, mihin häissä haluaa erityisesti panostaa ja mitkä asiat eivät taas ole itselle niin tärkeitä.

Tällaisia ajatuksia meillä on tähän mennessä ollut! Alunperin ajattelin, että emmehän me ole vielä mitään tehneet häiden eteen, mutta nyt huomaankin, että kyllähän tässä on jo aika monia juttuja mietitty edes jollain tasolla :) Tästä se lähtee!

Kuvat täältätäältä ja täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti