torstai 15. helmikuuta 2018

Omat hääkokemukseni vieraan roolissa

Vaikka olen aina tykännyt häistä, on kuitenkin harmittavan vähän häitä, joihin olen itse päässyt osallistumaan vieraana. Ne ovat kuitenkin olleet sitäkin mukavampia kokemuksia. Ajattelin nyt vähän muistella noita häitä postauksen muodossa! En tiedä, miten kiinnostava tällainen teksti on lukijoiden kannalta, mutta itse ainakin luen mielelläni häätarinoita, vaikka ne eivät olisikaan kauhean yksityiskohtaisia :)

Olin niinkin vanha kuin 17, kun sain ensimmäisen kerran kutsun häävieraaksi. Morsian oli yksi läheisimmistä serkuistani (ja on sitä edelleen), joten olin häistä erityisen innoissani. Helsingissä Agricolan kirkossa järjestytystä vihkitilaisuudesta jäi mieleen varsinkin morsiamen astelu alttarille - samalla hääparin ystävät nimittäin esittivät Pokémon-ohjelman tunnuslaulun, josta morsiuspari oli muuttanut pari sanaa tilaisuuteen sopivaksi :D oli kyllä todella mieleenpainuva sisääntulo!

Vihkimisen jälkeen juhlat jatkuivat ravintola Saaressa. Juhlapaikalle siirryttiin veneellä (rantaan ei ollut pitkä kävelymatka kirkolta), mikä olikin tosi ihanaa tuona aurinkoisena elokuun päivänä. Paikka oli kesäpäivän kannalta oikein hyvä valinta, koska ravintolaa ympäröivät upeat kalliot ja merimaisema. Kallioilta saikin todella kauniita ja merellisiä hääkuvia.

Muistan, että ainakin sulhasen sisko esitti juhlissa muutaman laulun. Omia häitä ajatellessa minustakin olisi ihanaa, jos joku taitava sukulainen tai ystävä pitäisi jonkinlaisen musiikkiesityksen. Näissä juhlissa soitti bändi ainakin ruokailun aikana/jälkeen, ja ilmeisesti illan puolella oli jokin soittolista, mutta minun kyytini lähti ennen varsinaisten bileiden alkua, joten ihan varma en ole. Ruoka muistaakseni tarjoiltiin pöytiin, mutta juomapuolen järjestelyistä minulla ei ole mitään muistikuvaa, koska olin häiden aikaan vielä alaikäinen. Vaikka emme ehtineetkään jäädä juhliin kovin pitkäksi aikaa, niin mieleen jäi silti koko päivän osalta hyvin välitön ja lämmin tunnelma :)

Toiset häät, joissa olin vieraana, olivat Charlien tädin ja järjestettiin Englannissa. Näistä kemuista on noin 4,5 vuotta. Olin todella otettu, että sain tulla häihin mukaan, ja tietenkin innoissani että pääsin häihin ulkomaille! Häät satuttiin pitämään juuri samalla viikolla, jolloin lähdin Englantiin opiskelijavaihtoon, joten ei olisi voinut kuvitella hauskempaa tapaa aloittaa jännittävää vaihtovuotta. Saavuin siis opiskelukaupunkiin torstaina, nukuin yhden yön ja lähdin heti perjantaiaamuna hääviikonlopun viettoon, kun yliopiston tutustumisviikko alkoi seuraavana maanantaina.

Sekä (siviili)vihkiminen että itse juhlat pidettiin hotellissa Lake Districtissä, joka on todella kaunis järvialue Pohjois-Englannissa. Hotellin ympärillä ei oikeastaan ollut muuta kuin ihania maisemia.


Näissä juhlissa oli aika rento meininki varmaan osittain senkin vuoksi, että hääparin molemmat osapuolet olivat jo aiemmin olleet tahoillaan naimisissa. Musiikista vastasi DJ ja ruoka haettiin buffetista, johon mentiin pöytä kerrallaan. Näidenkään häiden juomajärjestelyistä en muista paljonkaan: juomat kyllä haettiin hotellin baarista, mutta en muista oliko hääparilla piikki auki vai olivatko juomat omakustanteisia. Varmasti ainakin jotkut alkumaljat tarjoiltiin.



Vaikka itse en ehkä haluaisikaan järjestää häitä hotellissa, niin pakko myöntää että oli tosi mukavaa, että meillä oli omat huoneet, joissa sai laittautua ja levätäkin välillä. Vihkimisen ja ruokailun/iltajuhlan välillä oli useampi tunti, ja muistan itse ihan rehellisesti nukkuneenikin tuossa välissä :D olin varmaan niin väsynyt kaikesta matkajännityksestä, kun oli se vaihtovuosikin alkamassa. Eli tuollainen tukikohta oli kyllä vieraiden kannalta tosi huippu, varsinkin meidän jotka tulimme kauempaa. Ja tosiaan tuo juhlapaikka oli niin keskellä ei mitään, että tässä tapauksessa oli ehkä välttämätöntäkin, että vierailla oli yöpymismahdollisuus paikan päällä.



Kolmannet häät olivatkin sitten viime elokuussa, eli olen vasta aika hiljattain saanut uudet häät listaan! Tässäkin tapauksessa morsian oli yksi serkuistani. Hääpari vihittiin Helsingissä Johanneksen kirkossa, josta siirryttiin juhlimaan ravintola Stansvikiin Laajasaloon. Stansvik oli kyllä tosi ihana paikka ja sopi loistavasti kesähäille. Itsekin voisin kuvitella hääjuhlat johonkin samantyyliseen paikkaan. Luulen, että meidän oletetulla vierasmäärällämme Stansvikin tilat saattaisivat kuitenkin jäädä hieman ahtaiksi (näissäkään häissä ei ollut kovin paljon tanssitilaa), enkä tokikaan haluaisi omia häitä sellaiseen paikkaan, jossa olen ollut häävieraana. Puitteet olivat kuitenkin enemmän kuin kunnossa.



Myös näissä häissä oli buffettarjoilu, ja juomat olivat (ainakin?) alkumaljaa lukuunottamatta omakustanteiset. Ruokailun aikana ja jälkeen muutamat vieraista esittivät musiikkiesityksiä eri soittimilla, kun taas varsinainen tanssimusiikki myöhemmin illalla tuli soittolistalta. Jotain tämänkaltaista järjestelyä voisin hyvin kuvitella meidänkin häihin. Bändi ei ole ainakaan minulle mitenkään tärkeyslistan kärkipäässä, vaan olisin aivan tyytyväinen vaikka vain Spotifyhin, ja ihana bonus tosiaan olisi jos joku vieraista haluaisi jonkin kappaleen esittää. Mutta näistä asioista tulee varmasti lisää lätistyä myöhemminkin :D

Illan huipennukseksi saatiin vielä aivan upea auringonlasku, jolle kuva ei todellakaan tee oikeutta. Olin tosi iloinen hääparin puolesta, että he saivat kaupan päälle vielä näin mahtavan taustan lopuille hääkuvilleen. He valitsivatkin juuri yhden auringonlaskukuvista kiitoskortteihinsa.


Tänä vuonna ei taida harmi kyllä olla mitään häitä tiedossa. Saimme kylläkin jo yli puoli vuotta sitten kutsun Charlien serkun häihin Englantiin kesäkuussa, mutta niihin emme pääse. Serkkukaan ei kyllä ole Charlielle yhtään läheinen, joten emme olisi varmaankaan pelkästään niitä varten Englantiin asti lähteneet. Seuraavat häät ainakin näillä näkymin ovatkin sitten rakkaan ystäväkaasoni häät vuoden 2019 heinäkuussa!

Oletteko te olleet monissa häissä tai onko teillä tiedossa hääjuhlintaa vieraan asemassa lähiaikoina? :)

4 kommenttia:

  1. Lapsena olin muutamissa häissä ja nyt vanhemmalla iällä viime vuonna kahdissa, kun ystäväni menivät kesällä ja alkusyksystä naimisiin. Näiden välissä oli melkein parikymmentä vuotta, joten oli ihana kyllä päästä pitkästä aikaa häihin ja vähän nähdäkin, mitä häät tänä päivänä oikein ovat! Varsinkin omia häitä silmällä pitäen, oli mielenkiintoista osallistua viime vuonna kaksiin häihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla olikin tosi pitkä häätauko! Ja on kyllä varmasti erityisen hauskaa olla häävieraana samaan aikaan kun suunnittelee omia häitä, niitä katselee varmaan ihan eri silmillä :)

      Poista
  2. Mä olen tainnut päästä mukaan kahdeksaan eri hääjuhlaan, ja ne kaikki ovat olleet ihan erilaisia. Häät ovat kyllä niin ihania juhlia! :) Läheisten ystävien häitä ei ole tosin ollut kuin yhdet, ja ne ovat juuri niitä kaikkein kivoimpia. Ellei kukaan kavereista tai sukulaisista päätä yllättää tässä välissä, ovat meidän omat heinäkuiset juhlamme vuorossa seuraavina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten monissa häissä oot saanut käydä, ihanaa! Ja jännää että seuraavaksi edessä onkin omat - siitä ihanammaksi ei pääsekään :)

      Poista